Детски градини

1. Детска градина “Морска звезда”

к-с ”М.Рудник” до бл.446

Директор: Елена Миланова
Тел. 056 852029
Канцелария: 056 853025
e-mail: odz1morskazvezda@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

 

Детска градина "Морска звезда" се намира в най-големия бургаски комплекс - "Меден рудник".
Тук се отглеждат, възпитават и обучават над 389 деца от 1 до 7 годишна възраст разпределени в 12 групи- 9 градински и 3 яслени групи, разположени в просторни помещения. Всяка от групите има свой собствен облик. Базата е модернизирана. Обзаведен е модерен медицински кабинет, самостоятелна кухня. Двора на детското заведение е голям и озеленен с оборудвани площадки за игра за всяка група.

Високо квалифицирани педагози, медицински специалисти, помощен и административен персонал работят заедно - за детето и неговото щастливо детство. Образователната дейност се осъществява по програми, за предучилищно възпитание и подготовка, одобрени от МОН, съобразени с възрастовите и индивидуални особености на децата.

Детското заведение разполага с кабинети по музика, изобразително изкуство, вероучение, спортен салон, зала за концерти, в които се провеждат допълнителни педагогически дейности - английски език, изобразително изкуство, танци, футбол.

 

Детска градина "Морска звезда"

2. Детска градина “Звездица Зорница”

Детскаградина

Адрес: гр.Бургас к-с "Зорница" до бл.15
Директор: София Димитрова
Телефон Директор: 0897636558
Телефони Зам. - директор/и: 0878962864
Телефони Канцелария: 056/865729-Директор; 056/865731-Домакин
Е-mail: dg_zvezdica_zornica@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

ДГ "Звездица Зорница се намира в к-с "Зорница" до бл.15 . В нея функционират 12 градински и три яслени групи. През 2013 г. павилионите бяха  санирани и изцяло обновени по програма  "Подобряване на образователната инфраструктура на  Община Бургас" и Енергийна ефективност - национален  екодоверителен фонд. В детската градина групите са обособени  в четири павилиона с помещения отговарящи  на всички изисквания за пълноценно отглеждане и възпитание на деца. В тях се  отглеждат и възпитават деца от 10 месечна до 7 годишна възраст, разпределени във възрастови  групи.  За възпитанието,обучението и спокойствието на децата и родителите се грижи високо квалифици ран екип от професионалисти.
За игри и занимания на открито детската градина разполага с просторен, обезопасен и озеленен двор. В него са разположени индивидуални детски площадки за всяка група, оборудвано игрище за  футбол, площадка за обучение по Безопасност на движението.
Разполагаме с физкултурен салон, кабинет по без опасност на движението, "Стая на доброто", къде то децата се учат да спазват и почитат християнските ценности.
От 2014г.детската градина е методичен  център на Издателство "Изкуства" и разполага с напълно  обособен и оборудван интерактивен кабинет, който спомага за реализирането и осъществяването на  ефективен образователен процес. За провеждането на специални събития и развлечения в детската градина има впечатляваща Актова зала с голяма и просторна сцена за изяви и организиране на срещи , обучения, тържества, театрални постановки, концерти.
Основния стремеж на целия екип е утвърждаване на детската градина като конкурентноспособна детска градина, формираща у децата национални и общочовешки добродетели при подготовката им за социализация и реализация. 

Активно работим по проекти. Спечелени от нас са:

-Проект по НП "С грижа за всеки ученик" - няколко поредни години
-Проект "Заедно" участие в създаването на първите в България образователни биоградинки
-Проект "Готови за училище 2014-2015г." на фондация "Тръст за социална алтернатива"
-Проект "екопътека за децата в детската градина" към МОСВ, 2016 г.
-Партньор с Община Бургас по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2016 г.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: www.zvezdica-zornica.com

Детска градина "Звездица Зорница"

3. Детска градина “Звънче”

Детска градина

к-с "Славейков" до бл.22
Директор: Стойка Йондова
Тел. 056 888437
Тел.Зам.-Директори: 056 888502
Канцелария: 056 888502
е-mail: odz3zvanche@gmail.com, dgzvanchebs@gmail.com

ГАЛЕРИЯ

Детска градина "Звънче" е създадена през 1973 г. В нея има 8 градински и 3 яслени групи, в които се възпитават и обучават деца от 1 до 7 г. Всяка група разполага с просторна и светла зала за игри и занимания, уютна спалня, гардеробна и санитарен възел.

Уютните и модерно обзаведени занимални, спални, коридори са приказно изпъстрени с цветовете на дъгата, а просторният зелен и обезопасен двор е идеално място за спортни занимания със спортна площадка за всяка група за безгрижни игри на децата.

Детското заведение разполага с медицински кабинет, самостоятелна кухня, голямо спортно игрище и зала за провеждане на тържества.

Директор, медицински специалисти, мед. отговорник, психолог, педагози, ресурсен учител, помощен и административен персонал предоставят спокойствие в забързаното ежедневие на родители и на малките палавници.

Детската градина работи по национални и международни проекти, финансирани от Европейския Съюз.

Детската градина осигурява допълнителни дейности съгласно ДОИ: футбол за деца, зумба, изобразително изкуство, народни танци и гимнастика.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: http://odz3.org/


Детска градина "Звънче"

4. Детска градина “Калина Малина “

гр.Бургас, кв.ВЕТРЕН ул.Пролет"№15
Директор: ТАТЯНА ДИМИТРОВА
Директор: 0885228271
Телефони Канцелария: 056/552250
Ел.поща: odz4321@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

Детска градина ,,Калина Малина" се намира в кв.Ветрен в близост до болница "Дева Мария" на 11км. От гр.Бургас.Детското заведение разполага с две сгради намиращи се в просторен двор с разнообразна флора и фауна. Групите са три градински и една яслена.За тях полагат грижи мед.специалисти, педагози и пом.възпитатели с висок професионализъм, отдаденост и любов към децата.

 

Детска градина "Калина Малина "

5. Детска градина “Иглика”

к-с “Славейков”до бл.8
Директор Атанасова: 056887377
Канцелария: 056887378
е-mail: odz5_iglika@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

Детска градина "Иглика" се намира в ж.к. "Славейков" до бл.8 и е с капацитет 14 групи, от които 11 градински и 3 яслени групи. В тях се отглеждат, обучават и възпитават 393 деца от 1 до 7 годишна възраст. За тях се грижат висококвалифициран персонал от педагози, мед.сестри и помощен персонал.

Детската градина се помещава в четири отделни павилиона и един административен корпус, в който е разположен кухненския блок и пералнята.Осигурени са постоянно действащи форми за допълнителна работа с децата: английски език, народни танци, вокално пеене, шахмат и бойни изкуства.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: http://iglika.na4alobg.com/

Детска градина "Иглика"

6. Детска градина “Р.Босилек”

к-с "Изгрев"до бл.34

Директор: Драмаданова
Тел. 056860872
Канцелария: 056860874
e-mail: odz_6@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

"Навсякъде днеска децата царуват." Ран Босилек
Детска градина, носещо името Ран Босилек, функционира с 10 групи - 8 градински и 2 ясленски.

Детска градина "Ран Босилек"

7. Детска градина “Райна Княгиня”

к-с “Славейков” до бл.55
Директор Таня Маслева
Тел. 056860869
Канцелария: 056860871
е-mail: tanya_masleva@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

В Детска градина "Райна Княгиня" се отглеждат възпитават и обучават деца от 1 годишна възраст до постъпването им в I клас.
Градината се намира в ж-к "Славейков", и е с капацитет 8 групи, от които - 6 градински и 2 яслени групи.
ДГ е с централно парно отопление, има обширен външен и уникален вътрешен двор, собствена кухня, физкултурен и музикален салон. Топли връзки свързват всички помещения с административния корпус. През 2013 година детската градина е изцяло обновено по програма "Енергийна ефективност" - национален екодоверителен фонд.
Високо квалифициран екип от педагози, медицински сестри и помощно обслужващ персонал се грижи с отговорност и любов за децата, и утвърждаване на детската градина като модерен и желан дом на радостта, обичта и талантите.
Възпитателно образователният процес задоволява съвременните потребности на детето и семейството, чрез регламентирани дейности и допълнителни занимания по:
- ранно чуждоезиково обучение /английски език/
- народни танци
- модерен балет
- рисуване
- компютри
- източни бойни изкуства

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: http://odz7.na4alobg.com/

Детска градина "Райна Княгиня"

8. Детска градина “Брезичка”

ОДЗ N 8 “Брезичка”

“Славейков”до бл.40
Директор: Събка Недева
Тел. 056 860870
Канцелария: 056 860866

ГАЛЕРИЯ

Детска градина "Брезичка"-гр. Бургас се намира в Северната част на к-с Славейков, до бл. 40.

Строена по архитектурен проект с функционални, светли, просторни и слънчеви занимални, физкултурен салон, методичен кабинет, ресурсен учител. Сградата е заобиколена с красив и озеленен двор с оборудвани нови детски площадки и пясъчници.

Детската градина осигурява допълнителни дейности съгласно ДОИ:

 • Английски език;
 • Футбол за деца;
 • Психология за деца;
 • Арт ателие; 
 • Народни танци;
 • Кунг-фу;
 • Йога за деца;
 • Модерни танци;
 • Вокална група;
 • Религия.

В Детска градина "Брезичка" функционират:

- 2 яслени групи: "Мечо Пух" и "Калинка"

- 2 първи групи: "Златна рибка" и "Вълшебство"

- 1 втора група: "Слънчо"

- 1 трета подготвителна група: "Мики Маус"

- 2 четвърти подготвителни групи: "Звездици" и "Делфинче"

Нашия екип работи за Вас мили деца и родители. Очакваме ви с широко отворени врати. На всякъде цари уют, стил и топлина.

Уважаеми родители, бъдете убедени че поверявате детето си в сигурни ръце. Педагозите в ДГ "Брезичка" са доказани специалисти. Неотразимо щастие е заедно с родителите да извайваме детската духовност и доверие, да открием скритите дарби, да развием невероятните възможности. ДГ "Брезичка" върви по труден нетрадиционен път, но удовлетворението, че развиваме силна вяра и самочувствие у детето:

 • да е знаещо
 • можещо
 • смело
 • честно
 • чисто
 • творящо красота
 • добрина

е безценно!

 

За повече информация посетете нашият сайт на адрес:  http://brezichka8.com/

Детска градина "Брезичка"

9. Детска градина "Делфин"

ОДЗ №9

к-с М.Рудник,ул.Въстаническа №42
Директор: Красимира Лазарова
Тел. 056 852312
Канцелария: 056 852012
e-mail: delfin63.1963@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

 

Детска градина "Делфин", е най-голямото детско заведениене само в гр. Бургас, но и в в България. В него се отглеждат и възпитават с много любов близо 481 деца - в 4 яслени групи и 12 градински групи, за деца от 1 до 7 годишна възраст. ДГ "Делфин", е сред утвърдените възпитателно - образователни заведения в град Бургас. Отворило врати през далечната 1981 година, то се превръща в привлекателен център за деца и родители. През своята дългогодишна история ДГ "Делфин", чрез своя педагогически, медицински и помощен персонал, успя да съчетае добрата традиция от миналото със съвременните методи на възпитание и обучение.

С богатата си и уютна материална база, детската градина е приказен дом за нашите деца. Създадени са условия за пълноценно детство, равен старт на всяко дете, емоционално благополучие и целенасочена предучилищна подготовка за успешна реализация в училище. Детското заведение е привлекателно място на децата за спорт и забавления.
Учебно-възпитателната работа е съобразена с държавните образователни изисквания за предучилищно възпитание и подготовка за училище. Осъществява се чрез образователни направления - математика; български език и литература, социален свят, природен свят; КТБД, изобразително изкуство, музика, физическа култура и игрова култура. Децата с радост и удоволствие участват в празници и развлечения - Коледа; Баба Марта; Великден; тематични тържества.
Много са престижните грамоти и отличия за постигнати резултати от музикални и танцови изяви, грамоти за постижения от изложби на детски рисунки.

Екипът от високо квалифицирани педагози, с много топлина, любов и доброта, възпитава и обучава своите малки възпитаници.
Нашата цел:

Превръщане на детската градина в желана територия за пълноценно и личностно развитие на децата от предучилщна възраст.

Подцели:

-Осигуряване на равни възможности за физическо, духовно и социално развитие на децата
-Развитие на индивидуалността и стимулиране на творческите способности.
-Взаимодействие семейство - детска градина - равностойни партньори и сътрудници във възпитанието на детето.
-Интегриране на деца със специални образователни потребности

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: http://odz9-delfin.com/

Детска градина "Делфин"

10. Детска градина “Славейче”

к-с "М.Рудник" до бл.411

Директор Войкова
Тел. 056/852421
Канцелария: 056/852373
е-mail: slavei4e1985@abv.bg
website: http://slaveiche-burgas.com/

ГАЛЕРИЯ

Детска градина "Славейче" се намира в к-с М.Рудник и функционира с 12 групи, 2 от който са яслени. Отглеждат се 359 деца на възраст от 1 до 7 год. Всяка група има свой облик и име. Заведението е основно ремонтирано през 2011г. с ПВЦ дограма, хидро и топло изолация.
Детското заведение се помещава в три павилиона и един административен корпус. В ДГ "Славейче" има безплатен логопедичен кабинет. Тук работят високо квалифицирани педагогически и медицински специалисти, които отглеждат, възпитават и обучават най-умните и талантливи деца и това е видно от спечелините награди и громоти от различни конкурси и състезания.

Постоянно действащи форми за допълнителна работа с децата са: спортни и народни танци,приложно изкуство и футбол.

За повече информация посетете нашата фейсбук страница.

Детска градина "Славейче"

11. Детска градина “Коледарче”

Кв.Долно Езерово, ул.Астория №12

Директор Митева: 0885526717
Канцелария: 056/580568; 056/580568 
е-mail: odz11_koledarche@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

Детска градина " Коледарче", се намира в кв. Долно езерово.Към него има открит филиал в кв. Лозово. В детското заведение има 7 градински и 1 ясленска групи - от тях 2 градински групи са в кв. Лозово. Сградите в двата квартала са новопостроени и отговарят на всички стандарти за пълноценно възпитание и обучение на децата. Обзавеждането в групите, е изцяло ново, съобразено с възрастовите особености на децата и съвременните изисквания. В двете сгради имаме физкултурни салони, кухни и перални- оборудвани с професионални уреди. Дворовете са просторни, с обособени площадки за всяка група, с люлки, пързалки, къщички, пясъчници.
В ДГ " Коледарче", работи екип от високо образовани и квалифицирани учители, отдадени на децата и професията си. Именния ден на детското заведение е на "Коледа"
Предлагаме допълнителни дейности по желание на родители и деца.

Детска градина "Коледарче"

12. Детска градина “Радост”

ул.”Левски”104
Директор: Гугучкова
Тел. 056 836829; 0886063522
Канцелария: 056 814884
e-mail: cdg3_radostbs@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

Чуй, морето пляска със вълни,
радост край брега звъни,
ще ви чакаме със благост
в детската градина "РАДОСТ"!


ДОБРЕ ДОШЛИ В ДЕТСКА ГРАДИНА "РАДОСТ"!

ДГ "РАДОСТ" е детско заведение с 66 годишна история. Създадено през 1947г., детското заведение предлага обучение и възпитание на деца от 2 до 7 годишна възраст, разпределени в 8 групи, 2 от които в новопостроения филиал в квартал Крайморие.

ДГ "РАДОСТ" е социална институция, която изпълнява важна обществена поръчка - образователно-възпитателна работа, здравеопазване, подготовка на децата за постъпване в първи клас и формиране на определени умения и навици за адаптиране към нова среда. Екип от специалисти в областта на педагогиката следят за развитието на децата.
Филиалът на ДГ "РАДОСТ" е в новопостроена сграда на брега на морето, с голям двор с обезопасени площадки за отдих и игри; с просторни и модерно оборудвани помещения за занимания и сън, кухня; със самостоятелна зала за спорт и празнуване.
През 2012 г. в двете сгради на детската градина в централна градска част са приложени мерки за подобряване на енергийната ефективност. Санирана, газифицирана, модерно оборудвана и мебелирана, ДГ"РАДОСТ" се превръща в привлекателно, красиво и уютно място за живеене, развитие и образование на деца и персонал. От 2012 година детската градина спестява с модерна система за енергиен мониторинг. Ще бъдат следени енергийните потоци с цел икономия на електроенергия и газ.
Екип от 34 души се грижи за 262 деца. Учители и помощен персонал са целеустремени да променят нещата към по-добро, да създават условия, които ще градят нови личности - свободни, морални и инициативни, ще прокарват добри идеи и практики, ще формират красиви взаимоотношения, насърчавайки ще вдъхват сигурност, за да се чувстват децата спокойни, обичани и щастливи, разбирани и значими, да изразяват желанията си, да вземат решения, да могат да "живеят с другите" - да ги разбират и уважават, независимо от различията.

Тези цели в посока на това детската градина да бъде ефективна се обединяват около: многоизмерно мислене, ориентирано към децата; учебна програмна система "ИЗКУСТВА"; положителен климат, екстензивно развитие на персонала, споделено лидерство, творческо решаване на проблемите, споделено управление с родители и учители.

Днес, в такива условия на демократизъм и приобщаване към европейските ценности, където като теза се приема, че "Качеството на образованието е равно на качеството на живота", както и връзката на ПУО със стратегията на Европейския съюз за "Учене през целия живот" /Стратегия на МОМН за ПУО 2008-2014 г./, в ДГ"РАДОСТ" ще се работи в посока на това учителският труд да бъде по-ефективен, постоянно да се обогатяват професионалните знания и да се прилагат в практиката.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: http://www.odzradost.com/

Детска граидна "Радост"

13. Детска градина "Надежда" Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа "Надежда"

ЦДГ №13 “Надежда”

М.Рудник бл.462+бл.114
Директор: Мариела Ненкова
Тел. Директор 0885228607
Канцелария:  0879235610
e-mail: cdg_nadejda13@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

През есента на 15 септември 1983 година отваря вратите си ЦДГ №24 в жилищен бл.462, където заработват четири детски групи с около 170 деца. През 1996 г. се извършва обединяване на ЦДГ № 24 и №25 тогава се преименува в ЦДГ 13 и получава прекрасното си име "Надежда". Функционира с 6 градински групи на възраст от 1 до 7 години. През 2012/2013 г. се построяват и отварят врати корпус А и корпус Б с 6 градински и 2 яслени групи. Към учебната 2016/2017 година в детското заведение се отглеждат 400 деца, в 9 градински и 3 яслени групи, за които се грижат висококвалифициран персонал от специалисти по предучилищна педагогика, музика, физическа култура и спорт - плуване, медицински специалисти, административен и непедагогически персонал. Стремим се да създадем добри условия за развитието на децата. Да обогатяваме и съхраняваме добрите български традиции. Децата на ДГ "Надежда" са:

Н - неповторими
А - артистични
Д - даровити
Е - единствени
Ж - жизнерадостни
Д - динамични
А - амбициозни

За повече информация посетете страницата на Детска градина "Надежда" - гр.Бургас: http://nadejda13-burgas.com/

 

Детска градина "Надежда"-гр.Бургас

14. Детска градина"Изгрев"

“Изгрев”до бл.54/зад магазин "Пикадили"/

Директор: Иванова
Тел. 0879 86 08 41
Канцелария: 056 860868
e-mail: odz14izgrev_burgas@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

ОТ ТУК ИЗГРЯВАТ ДЕТСКИТЕ МЕЧТИ!

 

ХИМН НА ДЕТСКАТА ГРАДИНА

Изгрев светъл, изгрев златен всеки кът огряваш.
Носиш светлина и слънце с обич ни даряваш.
И през цялата година в детската градина -
със усмивка ни посрещаш, с радост ни приветстваш.

Пр. Нашата градина "Изгрев " се нарича.
Всеки я харесва, всеки я обича.
Както си играем, пеем и мечтаем,
в нашата градина много радост има.

ДГ "Изгрев" е открито през 1978 г. и има богата 35 годишна история. При нас се възпитават и обучават 224 деца от 10 м. до 7 г. Разпределени са по възрасти в 2 яслени и 5 градински групи. Детското заведение е основно ремонтирано през 2012 г. с ПВЦ дограма, хидро и топло изолация, с нови уреди в топлоподаването, нови санитарни възли. Отоплението е централно. Разполагаме с просторни занимални и спални. В обширния двор има площадки за всяка група, както и оборудвано по всички съвременни изисквания спортно игрище с комбинирани уреди за мини футбол и мини баскетбол. Миналата година със спечеления проект "Аз обичам природата и аз участвам" към МОСВ, възстановихме 100 кв.м. площадка, като я превърнахме в Екологично Зелено училище. ДГ "Изгрев" има модерна собствена кухня, музикален и физкултурен салон. Логопедичният ни кабинет е безплатен и е отворен за деца от детските градини в комплексите "Изгрев" и "Зорница". Педагозите, които се грижат за комфорта, емоционалното и социално развитие на децата са високо квалифицирани. Групите работят по дидактичните програмни системи: "Ръка за ръка", "Аз съм в детската градина" и "Приказни пътечки", които са съобразени с държавните образователни изисквания.От м. март 2013 г. детското заведение е базово към Университет "Проесор Асен Златаров" - Бургас и в него идват на практика студенти от специалностите: Медицинска сестра и Предучилищно възпитание.

• Предлагаме още:
Комфорт за децата;
Ритуализация на живота в детското заведение;
Организация на празници и развлечения по традиционни народни обичаи;
Конкурс "ОДЗ № 14 търси талант";
Ежедневни педагогически и медицински консултации с родителите;
Възпитаване в екологосъобразен начин на живот;

Допълнители педагогически дейности:
- Курс «Психология за деца» - От 2011 г. за първи път на територията на град Бургас и презентирана на две международни конференции като иновация.
- Английски език
-Детски футбол към клуб "Звездичка"
- Народни танци;
-Художествена гимнастика
- Лечебна физкултура
- Изобразително изкуство
-Активно участие на деца и педагози в международни конференции, конкурси, концерти, изложби, турнири, радио и ТВ предавания и други.

Нашата цел е:
Развитие на интересите, способностите и таланта на детето, съобразявайки се с индивидуалната динамика в неговото развитие. Запазване самоценността на детството. Подготовка за успешна реализация в училище и в живота, като бъдещ член на демократично гражданско общество.

Детска градина "Изгрев"

15. Детска градина "Моряче"

“Славейков” до бл.29
Директор: Минкова
Тел. 056 887456
Канцелария: 056 887 457
e-mail: cdg_29moriache@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

В ДГ"Моряче" се обучават, възпитават и отглеждат деца в седем градински и една яслена групи.
Помещенията са просторни, базата е добре поддържана и осъвременена. Има изградени оригинални тематични центрове за обогатяване знанията на децата, кабинети по музика и рисуване. Огромният двор разполага с детски площадки , съоръжения за игри и спортуване, футболно и баскетболно игрище, площадка за обучение по безопасно движение.В детското заведение има изграден самостоятелен физкултурен салон, оборудван с необходимите уреди за спорт.

Екип от квалифицирани педагози и специалисти развиват способностите и заложбите на децата, подготвят ги успешно за новата социална роля-ученик. Допълнителни дейности, които се осъществяват по желание на родителите: занимателен английски език, курс по психология, народни танци, занимания по футбол, изящни и приложни изкуства.

Възпитаниците на детското заведение многократно са отличавани за участията си в различни конкурси: музикални, спортни, за изобразителни и литературни умения.
из ХИМН-а на детското заведение:

 

"Ние сме морячета, ние сме русалки.
Силни сме и умни, нищо че сме малки....
Като кораб свети нашата градина,
Нека да пътува из морето синьо..."

Детска градина "Моряче"

16. Детска градина “Детелина”

ж.к.П.Р.Славейков до Учителски институт  + филиал - гр.Българово
Директор Савова 
Тел. 056 860865
Канцелария: 056 860867; гр.Българово 05915 2289
e-mail: cdg_28_bs@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

Екипът на Детска градина ДЕТЕЛИНА"- гр. Бургас и филиал "Светулка "-гр. Българово се състои от 10 групи с 300 деца и 44 служители, 19 от тях са учители с висше образование и ПКС - екип от професионалисти, усилията на които, са насочени към осигуряване на максимални условия за развитие на детската личност, чрез прилагане на нови методи и идеи за утвърждаване на педагогическото взаимодействие като същностна характеристика на възпитателно-образователния процес.

От 1974 г. детското заведение е базова детска градина на факултета по хуманитарни науки към ТУ"Проф.д-р А.Златаров " - гр.Бургас.

От 1994 г. педагогическата колегия се включи в програмата "Стъпка по стъпка" с 2 оригинални групи към център "Отворено образование".

От 1996 г. и останалите 6 групи са включени в програмата "Стъпка по стъпка".

От 1998 г. се реализира образователен модел по програмата и детската градина е включена в проекта на Община Бургас "Зелен Бургас".

През 1999 г. ДГ "ДЕТЕЛИНА" - гр.Бургас става носител на Зелен флаг за работа по посока екологичното възпитание на децата.

2007-2008 г. детското заведение е домакин на делегация отстрани от ЕС във връзка с добрите практики в управление на образованието и екологичното възпитание на децата.
Постиженията и имиджа на ДГ"ДЕТЕЛИНА" - гр.Бургасса резултат от съхранените традиции и новите търсения на педагогическия екип.

Детска градина "Детелина"

17. Детска градина “Веселушко”

Бургас ж.к. "Изгрев" до бл.18-20
Директор Иванова
Тел. 056 860873
Канцелария: 056/ 860876
e-mail: cdg31_veselushko@abv.bg

Химн на ДГ "Веселушко"

"Който пее, който знае
да се радва и играе
и шегите да обича
Веселушко се нарича.

 

Който правилата спазва,
Веселушко той се казва
няма тайна да се крие
Веселушковци сме ние!...

Дарител: композитор Петър Петров

ГАЛЕРИЯ

Децата в ДГ"Веселушко" се възпитават и обучават в съответствие с европейските ценности на ниво, достатъчно, за да ориентира детето в новото социално пространство - Европейската общност.
Носител на "Зелен флаг" Еко- градина "Веселушко" работи приоритетно по проблемите на екологичното възпитание на децата. Създадени са условия за системна и последователна дейност в изградените:

 

 • горски кът на двора;
 • алея на розите; 
 • билкова полянка;
 • алпинеум;
 • еко - кътове.

 

Екипът на ДГ"Веселушко", съвместно с деца и родители, с голяма любов се грижат за цветята, билките, дръвчетата и хранилките за птиците.
Успешно се интегрират деца със СОП и тези, чийто майчин език е различен от българския.

В ДГ"Веселушко" фунционират школи за допълнителни педагогически услуги, организирани от ОДК гр.Бургас- рисуване, английски език и лечебна физкултура.

По желание на родителите и следвайки интересите на децата са сформирани групи по танцово изкуство, футбол и карате.


Успяваме да постигнем личностен просперитет на деца и учители, защото с нас 
"Природата и здравето вървят ръка за ръка"!

 

Детска градина "Веселушко" - гр.Бургас

18. Детска градина “Ален мак”

кв.Сарафово, ул."Антон Иванов" №24
Директор: Бойчева
Тел. 056 872238
Е-mail: cdg_alen_mak@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

ДГ"Ален мак" участва във всички организирани мероприятия от Община Бургас, РИО и обществеността на квартала,регионални и национални изложби.Многобройни са грамотите, които получиха децата и екипа на ДГ"Ален мак".

Условията във всички групи отговарят на ДОИ.
В детската градина децата получават допълнителни плодове и зеленчуци във връзка със здравословното хранене по проекта"Училищен плод".
В детското заведение съществуват допълнителни дейности-английски език,изобразителна дейност, футбол, диско танци.
Детската градина работи с издателствата "Изкуства" и "Булвест".
Всички групи се именуваха:"Слънце","Морски свят","Сладурани".

Незабравим спомен за децата и обществеността на квартала остави концерта по повод 24 май,спортния празник посветен на 1-юни,Лазаруване.За конкурса"Великденска украса" грамотата и CD бяха връчени от народният представител г-н Иван Вълков."Да запалим заедно елхата"-празник организиран съвместно с училищното настоятелство, с гости от Община Бургас,колеги и родители.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес:  www.dg-alenmak.hit.bg

Детска градина "Ален Мак"

19. Детска градина  “Звездица”

1. ЦДГ N 1 “Звездица”

гр. Бургас, ул. "Цар Симеон" 88,
филиал: гр. Бургас, ул. Лермонтов №9
Директор: Илчева
Тел. 056 831379, 0885526663
Канцелария: 056 831380
e-mail: cdg.1@abv.bg

ДГ "Звездица" разполага с две сгради. Централна - на ул."Цар СимеонІ" №88 и филиал на ул. "Лермонтов"№ 9.
В детското заведение се възпитават и обучават 220 деца от 3 до 7 години, разпределени в 7 групи: Пет в централна сграда и две във филиал.
Главната стратегическа цел на детската градина е:
Емоционално-личностно развитие на детето чрез удовлетворяване на индивидуалните му потребности и интереси на основата на принципите за хуманизация и демократизация на педагогическия процес.
Възпитателно - образователната програма е ориентирана към формиране на навици, умения и отношения, които ще доведат до удовлетвореност и ще подпомогнат ранната социализация на детето.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: http://cdg1.na4alobg.com/

Детска градина "Звездица"

 

20. Детска градина “Х.К.Андерсен”

2. ЦДГ N 2 “Х.К.Андерсен”

ул.Поп Грую 71
Директор Кръстева: Тел.056 832078, филиал 056 832077
Канцелария:  056 816322
e-mail: cdg2@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

ЦДГ №2 "Ханс Кр.Андерсен" е общинска детска градина за деца от 3 до 7 години. За 472 деца се грижи екип от специалисти по предучилищна педагогика, музика, физическа култура и спорт - плуване, медицински специалисти, административен и непедагогически персонал.
Построена е през 1977г. Разположена е в три самостоятелни павилиона, административна сграда и филиал.

През 2010 година по Оперативна програма"Подобряване на образователната инфраструктура в Община Бургас" се обнови централната част с комфортна, модерна и достъпна образователна среда за всички деца. Реконструиран е плувния басейн, в който се провеждат занимания по спорт плуване за деца от подготвителни 5 и 6 години.

През 2013 година започва изграждане на нова сграда във филиала на детската градина.
Детската градина работи по национални програми и проекти. Има спечелени два европейски образователни проекта с партньори от цяла Европа - Испания, Италия, Англия, Полша, Латвия, Португалия, Румъния, Унгария,


За повече информация посетете нашият сайт на адрес: cdg2andersen.org

ЦДГ №2 "Х.К.Андерсен"

 

21. ЦДГ №4  “Калинка”

с.Рудник+филиал с.Черно море
Директор: Симеонова
Тел.05518/2308, 05518/2070
е-mail: cdg_4@abv.bg

22. ЦДГ №5  “Златна рибка”

бул.Д.Димов /до Летен театър в Морска градина/
Директор: Чиликова 
Тел. 056/820 057
e-mail: zlatnaribka5@abv.bg
web-site: http://zlatnaribka-bs.hit.bg/

Уникално местоположение
ЦДГ №5 е единствената детска градина, разположена в крайморския парк, само на метри от морето.
Уникалното местоположение е залог за здравеопазването и каляването на децата.
Паркът с многообразието на растителни и животински видове, съдейства за формиране на екологични норми и поведение, и за успешна учебно-възпитателна работа.

Качествено, бързо адаптиране
Нетиповият вътрешен архитектурен план на ЦДГ №5 осигурява многофункционалност, уют и възможност за многообразни творчески решения, а това допринася за бързото адаптиране на децата към условията, за създаване на позитивни, творчески емоции.

Сериозна учебна подготовка
Квалифицираният педагогически персонал
работи по програмата на Витанова, съобразно държавните образователни стандарти, ползва учебните помагала на издателство "Изкуства".Децата се отглеждат в четири възрастови групи. Заниманията, задължителни за ПУВ, заедно с работата в школите по английски език и танци осигуряват солидна подготовка за училище.

Емоционално благополучие за всяко дете
Изкуството като извор на познание, радост, движение и общуване, има изключително място в живота на детската градина.
Всеки месец децата посрещат с радост спектакли и куклени представления.
Наши деца доказаха талантите си в "Като лъвовете", "Сезони", "Кой е по-по-най"и други.Традиция са изложбите на детско творчество и празничните концерти.
Участват активно в празниците-по групи и общи:за Коледа,баба Марта, Великден, 1 юни, есенно, рождени дни...

Активно участие на родителите

Взаимодействието детска градина-семейство и общественост е непрекъснато и ефективно. Родителите получават всекидневно вярна информация за здравето и развитието на своите деца; участват активно в живота на детската градина.

ЦДГ № 5 "Златна рибка"

 

23. ЦДГ №6 “Вълшебство”

гр.Бургас, ж.к "Бр.Миладинови", ул."Одрин"№1
Директор: Мишева
Тел. 056 541288
Канцелария: 056 530133
Е-mail: valshebstvo@abv.bg

Във вълшебен свят се потопете, а ключа към него в детските сърца търсете!!!


За повече информация посетете нашия сайт на адрес: http://valshebstvo.com

ЦДГ №6 “Вълшебство”

 

 

24. ЦДГ №7 “Синчец”

Ул.Цар Асен34+филиал Горно Езерово
Директор: Ташчиян
Тел. 056/842408
Канцелария: 056/842408
e-mail: anicdg@abv.bg

 

ЦДГ № 7 "Синчец" гр. Бургас е разположена в центъра на града и е градина с утвърдени традиции. В детското заведение се обучават 172 деца разделени в 5 градински групи - 4 групи в основната сграда и 1 смесена във филиал Горно Езерово.
За децата се грижат квалифициран педагогически, помощен персонал и мед.специалист.
Детското заведение предлага и допълнителни педагогически дейности - английски език, изобразително изкуство, ЛЕГО и футбол от ДФК "Звездичка".

ЦДГ № 7 "Синчец"

 

25. ЦДГ N 9  “Пламъче”

"Лазур" ул.Т.Каблешков 1
Директор: Дякова
Тел. 056/837 592
Канцелария: 056/837 592
e-mail: stela_diakova@abv.bg

 

ЦДГ №9 "Пламъче" съществува от 1993г. след обединяването на бившите градини №13 и №23.
В детското заведение функционират 8 групи с 240 места, разпределени както следва:
2 първи 
2 втори
2 подготвителни 5год.
2 подготвителни 6год.
През 2011 г. в детското заведение бе извършен основен ремонт (саниране и обновено обзавеждане в групите).
Колективът е от професионалисти - хора знаещи, можещи и даровити, и се състои от 18 педагогически и 15 непедагогически персонал, 
Очакваме Вашите деца в техният уютен и грижовен втори дом!

За повече информация посетете нашият сайт на адрес:  http://cdg-plamache.na4alobg.com/

ЦДГ № 9 "Пламъче"

26. ЦДГ №10  “Слънце”

Адрес: гр. Бургас ул. "Оборище" №107
Директор в.и.д. Андония Воденичарова
Телефон Директор: О56/549 792
Телефони Канцелария: 056/ 54-04-65
Е-mail: cdg10_burgas@mail.bg

ГАЛЕРИЯ

ДГ " Слънце " е разположена в центъра на град Бургас, в двуетажна сграда, с помещения отговарящи на всички изисквания за пълноценното отглеждане и възпитаване на деца. За свободните игри и занимания има на разположение озеленен и обезопасен двор, на който са обособени детски площадки за всяка група.
През 2012 година, сградата беше санирана, газифицирана и с напълно подменена дограма.
В детската градина се отглеждат, обучават и възпитават деца от 3 до 7 годишна възраст, разделени в шест групи. Всяка група разполага с добре обзаведени многофункционални помещения, в
които са обособени разнообразни кътове за занимания и игри, провокиращи творческото въображение на децата.
В ДГ "Слънце" работят и творят специалисти, които уважават детската личност. Квалифициран екип от директор, 12 детски учители, 1учител по музика, 2 медицински сестри, помощник възпитатели и помощен персонал, обгрижват с много обич децата.
Служителите полагат усилия за оформянето и поддържането на спокойна, уютна и развиваща среда, в която всеки ден за децата да бъде различен и изпълнен с полезни и приятни часове.
В ДГ " Слънце " децата получават :
• сигурност и подкрепа;
• уважение и пълноценно общуване;
• целенасочена предучилищна подготовка;
• Право на избор и изява.
По избор на родителите се осигуряват допълнителни занимания :
музикално - театрално ателие, креативно ателие и изобразително изкуство. Школите се водят два пъти седмично от професионални педагози и специалисти.
В ДГ "Слънце" се акцентира върху изграждането на пълноценен детски свят. Провокират се потенциалните заложби на децата, стимулират се личните им изяви. Свободата, която се гарантира на учителите дава на децата възможност за пълноценно детство.

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: http://slance.na4alobg.com/

Детска градина  "Слънце"

27. ЦДГ №11  “Чайка”

9. ЦДГ N11 “Чайка”

ж.к. Меден рудник" зона А срещу бл.427
Директор: Топалова
Тел. 056/853717
Канцелария: 056/852419
e-mail: cdg_chaika@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

 

Целодневна детска градина №11,,Чайка"се намира в зона А на ж.к.,,Меден рудник".
В детското заведение се възпитават и обучават 260 деца на възраст от 3 до7 години.
За тях се грежат високо квалифициран екип от педагози, медецински специалисти и помощно обслужващ персонал.

Приоритети в работата на екипа са:

 • Комфортна, привлекателна и разнобразна среда;
 • Високо качество на учебно-възпитателния процес, съчетаващ традициите и достиженията на модерното предучилищно възпитание;
 • Толерантност и уважение към индивидуалните и културни различия;
 • Сътрудничество с родителската обшност

Детската градина предлага допълнителни дейности:

 • Ранно чуждоезиково обучение- английски език;
 • Футбол;
 • Източни бойни изкуства;
 • компютри

 

За повече информация посетете нашият сайт на адрес:  http://cdg-chaika.com

ЦДГ №11 ""Чайка"

 

28. ЦДГ N14  “Здравец”

ж.к"Изгрев"- парк "Изгрев"

Директор: Янкова
Тел. 056 860 875
Канцелария: 056 860 964
e-mail: jankova14@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

 

На градината душата
казват , че е в нас децата .
Затова не остарява -
вечно млада тя остава.

Целодневна детска градина №14 ,, Здравец " се намира в сърцето на красивия парк ,,Изгрев " .
В детското заведение функционират четири групи с деца на възраст от 3 до 6 години. Децата в тях
се обгрижват от високо квалифициран педагогически персонал и  помощно - обслужващ персонал . Екипът
на детската градина е част от голямото семейство на Български червен кръст . От 1998 г. Детското заведение е член на движение " Син флаг " .У децата се  възпитава отношение и се формира
готовност за екологосъобразен живот.

Успоредно с най - важната цел - опазване здравето на децата и развитие  на детската индивидуалност , колективът работи за стимулиране на социални  компетентности и формиране на отговорности у де
цата , превръщане на детето в личност, притежаваща необходимите знания и  умения да се социализира и ангажира, да се развива и изявява.

През годините детското заведение се утвърждава като дом на детската радост и развитие на  таланти. Осигурени са постоянни форми за до пълнителна работа с децата - английски език, хореография - народни и спортни танци, футбол.

Общински детски комплекс - Бургас е  дългогодишен партньор в процесите на  възпитание и обучение на децата. В детската градина са организирани следните безплатни до пълнителни дейности за работа с децата - лечебна физкултура, екология, рисуване и религия.

С много любов, грижовност и всеотдайност,  екипът на детското заведение обучава и възпитава децата на ЦДГ №14 " Здравец ".

ЦДГ №14 "Здравец"

29. ЦДГ №17  “Раковина”

Директор: В.Димитрова
Тел. 056/542033
Канцелария: 056/545948
okei_rakovina_@abv.bg

За повече информация посетете страницата на ЦДГ №17 "Раковина" - гр.Бургас: www.rakovina-burgas.com

ЦДГ №17  “Раковина”

 

30. ЦДГ №20  “Златно ключе”

14. ЦДГ N20 “Златно ключе”

Адрес: ул."Сливница" №86
Директор Марияна Бойчева
Телефон Директор: 056/841 612
Телефони Канцелария: 056/843 245
Е-mail: zlatnokluche@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

В красивият, морски Бургас, в града на поети, художници, певци ... има едно приказно място... наречено
Детска градина "Златното ключе".
От там започва синята утрин, която събира усмивките на детските лица, на слънчевите зайчета , отразени в очите им като милион слънца.
Вълшебствата на Златното ключе започват с неотразимия детски смях, на палавниците, които сами се нарекоха "златно" момиче и "златно" момче.
Детска градина "Златното ключе" е градина с традиции, утвърден престиж и заемаща достойно място в предучилищното възпитание и обществен живот на града ни. Бургас познава децата на "златното ключе", тези малки "златни" момичета и момчета, чиито изяви радват както родители, така и обществеността ни. Многобройни са участията ни в концерти, изложби, радио, телевизионни предавания и получените грамоти и отличия. Плод на творческата триада слово-музика-живопис са издадените две самостоятелни книжки "Вълшебствата на Златното ключе" и първите детски мюзикъли. Детската градина предлага допълнителни педагогически дейности - английски език, рисуване, танци,футбол от ДФК "Звездичка". Целият екип работи по посока единен възпитателен процес активно взаимодействие между родители, учители, общественост и институции.Днес в детската градина работят високо квалифицирани детски учителки с творчески дух и професионализъм се грижат за 265 деца, разпределени в осем групи. Еипът на детската градина работи с много любов и всеотдайност за отглеждането и възпитанието на децата, на бъдещите стопани на Бургас, граждани на България и света.
Детската градина подържа традициите, творческия дух и професионализма, за да могат още много поколения деца да се докосват до магията на "Златното ключе" и да откриват мъдростта, познанието, красотата и вълшебството на приказното детство.

З наещи Красиви
Л юбознателни Л ъчезарни
А мбициозни Ю биляри
Т алантливи Ч аровни и
Н еповторими и  Е динствени!
О бичани

Това сме ние...

За повече информация посетете нашият сайт на адрес: http://cdg-chaika.com


ЦДГ №20 "Златно ключе"

31. ЦДГ №21  “Синчец”

гр.Бургас,кв.Банево,ул."Хаджи Димитър"№13
Директор: Карабахчиева
моб.0879827081
Канцелария:056/850321,моб.0879827082
е-mail: cdg21.banevo@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

ЦДГ №21 "Синчец" се намира на 17 километра от
центъра на гр.Бургас, в квартал Банево.
Детската градина е разположен в подножието на източните склонове на Стара Планина, сред иглолистна зеленина,тишина, спокойствие и чист въздух.
В нея се предлагат условия за щастливо, весело и безгрижно детство.
В ЦДГ №21 се отглеждат 90 деца ,от 3 до 7 години, разпределени в 3 групи.В ЦДГ №21 се работи по съвременни програми.
В центъра на педагогическото взаимодействие е поставена личността на детето, с цел максимално развитие потенциала на всяко дете.
Ежедневната работа с децата се осъществява от 6 детски учителки с висока професионална квалификация.
Обслужващия персонал се състои от 8 човека.
С много любов, грижовност и всеотдайност,екипът в детското заведение обучава и възпитава част от децата на град Бургас.

 

ЦДГ №21 "Синчец"

32. ЦДГ №35 “Теменуга”

 19. ЦДГ №35 “Теменуга”

с.Равнец
Директор: Зафирка Иванова
Телефон Директор
Моб.тел.: 0885229358
Канцелария: 055172381
е-mail: temenuga35@abv.bg

ГАЛЕРИЯ

На 20 км. от гр. Бургас се намира прекрасното село Равнец. То е известно не само с военното летище, но и с работните си хора, които поверяват децата си на грижите на детските учители и помощен персонал от ЦДГ "Теменуга". Детска градина в с. Равнец има от 1963 г. с една смесена група. През 1972 г. във военният дом е открита втора детска градина с три групи. От 1995 г. двете детски градини са обединени в една - ЦДГ № 35, която се помещава в нов слънчев, просторен и уютен детски дом. На 01.06.2001 г. бе дадено име на детската градина - "Теменуга" с кръстник Митко Баев от фирма "Бургасцвет".

Ежедневието на децата е весело и интересно. Има много празници, които протичат вълнуващо както за децата така и за родителите. Децата обичат и с желание изпълняват химна на нашата детска градина:


ТЕМЕНУГА

1. Всеки ден в "Теменуга"
се събират рой деца
тук щастливо живеем
и пеем песента.
Припев:
Тя е прекрасна
тя е вълшебна
тя е потребна
на всичките деца
да, да, да, учим и пеем
добре живеем
в нашата градина
градината мечта.
2. Ний умора не знаем
във градината добра
тя сияе и грее
от усмивки на деца.

ЦДГ № 35 "Теменуга"-с.Равнец

33. ЦДГ “Ракета”

с.Твърдица
Директор: Вълкова                                                                                                                             Тел. 05919/2396
Канцелария: 05919/2214
е-mail: cdg_raceta@abv.bg

ЦДГ "Ракета" -с. Твърдица има 2 филиала в с. Маринка и с. Извор.

ЦДГ “Ракета” 

свали като pdf разглеждания: 76012 последна промяна: 10:08:05, 25 август 2016