Театър "Усещане за любов"

Театър "Усещане за любов"

12 февруари 2019 19:00 - 12 февруари 2019 21:00

През месеца на любовта Гранд Хотел и СПА "Приморец" съживява една своя традиция: на кафе-театъра. Тематично, първото представление, което ще се проведе в елегантния хотел е:

    Музикално-поетичен спектакъл
    "Усещане за любов" с Бойка Велкова и Ивайло Захариев
    12 февруари, от 19:00 часа
    Конферентна зала "Ахело"

Режисьор и автор на сценария на първия за България музикално-поетичен акт "Усещане за любов" е Бойка Велкова. Музиката и музикалната среда са дело на Теодосий Спасов, хореографията - на Татяна Соколова, а визуалната среда - на Яна Дворецка.

Спектакълът е своеобразно обяснение в любов към европейските музика, танц, поезия, театър. Включва едни от най-емблематичните творби на автори като Шекспир, Тенеси Уилямс, Реноар, Гогол, Петрарка, Робърт Бърнс, Микеланджело, Бокачо, Емили Дикинсън, Пикасо, Рилке, Верди, Лорка, Шопен и много други.

„В чистия си вид любовта намира проявление единствено в ума на твореца. И дори там тя се влива в пъстротата на човешката природа и ражда палитра от страсти и дела, обрисувани от най-великите автори на всички времена. Завист и ревност, болка и страх, гняв и жажда за мъст бушуват в музика, стихове, картини. А истинското усещане за любов все пак побеждава, когато болката израсне до дълготърпение, себеотдаването донесе радост и красотата на надеждата роди безсмъртие“ – е посланието на спектакъла, отправено към зрителите.

"Прочетох много стихове, изследвах любовта в различните ѝ варианти. Всяко стихотворение или драматургичен текст има своя история. Аз съм избрала точно такива стихове, за да може да има повече театър. Картините пък много добре подпомагат и доразвиват историята и я правят неповторима. Когато си заобиколен от най-големите шедьоври в изкуствата, наистина е празник" - разказва Бойка Велкова.

Потопете се в първия за България музикално-поетичен акт. Чуйте, вижте и усетете усещането за любов на едни от най-ярките световни творци, чрез актьорите Бойка Велкова и Ивайло Захариев. Елате на един различен спектакъл – в който голямата тъмна зала ще бъде заменена с по-уютно пространство, в което близостта със сцената е непосредствена, границите са размити, а усещанията – още по-ярки. Станете част от една възобновена традиция и споделете любовта – на 12 февруари, в Гранд Хотел и СПА "Приморец".

Входът за музикално-поетичното представление „Усещане за любов“ е платен.

Местата са ограничени.

Предстоящи събития

31 януари 2020 - 02 февруари 2020

Burgas GAME JAM 2020

свали като pdf последна промяна: 2020-01-27 12:46:15