Мадлен Алгафари представя книгата "Поправителен за родители"

Мадлен Алгафари представя книгата "Поправителен за родители"

23 февруари 2019 11:00 - 23 февруари 2019 13:00

Един от най-популярните и успешни психотерапевти у нас - Мадлен Алгафари ще представи книгата си „Поправителен за родители" на 23 февруари (събота) от 11:00 часа в Гранд Хотел и СПА "Приморец". Събитието се организира съвместно със Зонта клуб Бургас във връзка със 100-годишнината на Zonta International. Входът е свободен.

Ето как представя самата Мадлен Алгафари „Тази книга може да ти подскаже как да поправиш родителските си грешки спрямо децата ти, както и да станеш по-добър родител на самия себе си. Надявам се тя да те доближи до края на разболяващата ни неосъзнатост, читателю. Защото само този може да е щастлив край или по-скоро щастливо начало на един по-здравословен, щастлив и свободен живот.“

Книгата е изключително силно четиво за бъдещи и настоящи родители. Тя систематизирано представя обширна свързана тематика -  от колебанията свързани със забременяване, бременността, раждането до детето, до грижите за него през различните периоди. За целта, са оформени тематични раздели, всеки от които включва важни теми. В тях, е обхванато всичко – от присъствието на бащата на раждането и следродилната депресия, детската ясла, първите прояви на агресия при децата, кога и как да казваме „не“, ролята на бащата, модели на възпитание, фазата „няма пък“, тръгването на градина, кои са най-големите грешки, които родителите правят спрямо децата, как да отучим детето да използва мръсни думи, как да не бъде училището мъчилище, тийнейджърските неволи и много, много други казуси, с които всеки родител се сблъсква.

Книгата е незаменим помощник и друга гледна точка в моментите, в които се чудите: „Ами сега? Дали постъпвам правилно?“ Обхванати са и редица трудни моменти като родителското чувство за вина, хиперактивните деца, агресията, развод на родителите и други.

Освен психотерапевт с над 20-годишен, Мадлен Алгафари е и писател и преводач. Завършила е и специалност режисура за драматичен и куклен театър в СУ "Св. Климент Охридски" съвместно с НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Специализациите и лекциите и по света и у нас са многобройни. Член на многобройни авторитетни организации в областта на психотерапията. Автор на книги с разнообразно съдържание.

 

Предстоящи събития

31 януари 2020 - 02 февруари 2020

Burgas GAME JAM 2020

свали като pdf последна промяна: 2020-01-27 12:46:15