Моноспектакъл "ВИП"

Моноспектакъл "ВИП"

12 декември 2013 19:00 - 12 декември 2013 19:00

След 20 годишно отсъствие от театралната сцена, Мариан Вълев ударно се завръща в театър "София" с постановката "ВИП", продуциран от АРТИШОК. Прави го така, както умее единствено той – хитово и зверски любопитно. Моноспектакълът "ВИП" е по текст на нашумелия и вече утвърден автор Ерик Богосян. Оригиналното заглавие на пиесата е - "Wake Up and Smell the Coffee". До сега моноспектакълът се играе под огромен интерес на световните сцени, но както се досещате - Мариан Вълев му придава онази емоционалност и неподправен стил, заради която го обичаме.

"ВИП" комбинира стихийния талант на Мариан Вълев и драматургията на Ерик Богосян по-възможно най-сполучливия начин. Най-любопитното е, че за първи път в кариерата си Мариан Вълев участва в моноспектакъл. Актьорът се изправя сам на сцената и приканва публиката да се впусне в приключението, на което го отвежда гениалния текст.

Именно на Ерик Богосян дължим шедьовъра "Секс, наркотици и рокенрол", който се играе пред препълнени зали по света и у нас в продължение на десетки години. Във "ВИП" - комедията и драматичните прозрения се редуват, сместват и доизграждат. Измежду множеството усмивки се прокрадват сериозни изводи и проблеми, за които всеки от нас е търсил изход. Прозренията за човешката природа са поднесени в стила на Вълев, подправени с преливащото чувство за хумор на Богосян. След"ВИП", катарзисът не само на Мариан Вълев, но и на зрителя е гарантиран.

Актьорът вече спечели уважението, одобрението и най-вече сърцата на българите с разтърсващата си емоционална откровеност и дълбока съпричастност на сложните събития в родината. И то не само със силна човешка и гражданска позиция, но и с многопластовите герои, в които се превъплъщава.

Първо ни накара да потръпнем от ужас с образа на Синатра от "Лов на дребни хищници". След което с лекота плени любовта на публиката с ролята на Куката в култовия сериал "Под прикритие". И все пак той не е Куката от "Под Прикритие", и Красавеца от "Граница" не е, не и Синатра от "Лов на дребни хищници" – той е Мариан Вълев и ви кани на първия моноспектакъл в кариерата си.

свали като pdf последна промяна: 2020-02-03 12:20:29