Гледайте филма „Бягство“ на 7 октомври в Културен дом НХК

Размер на шрифта: A A A Назад
Гледайте филма „Бягство“ на 7 октомври в Културен дом НХК

07 октомври 2022 12:11 - 07 октомври 2022 20:11

На 7 октомври (петък), от 19:30 часа, в бургаския Културен дом НХК ще се състои премиерата на филма „Бягство“ на Виктор Божинов. Той е вълнуващ трилър, заснет на фона на завладяващи пейзажи.Това е трети филм за режисьора, след касовите „Възвишение,“ събрал над 140 хил. зрители и „Голата истина за група Жигули“, гледан от над 154 хил. души. Прожекцията е част от афиша на V Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест.

Билетите ви очакват на касата на „Часовника.” За повече информация и резервации: 0894 898 098, Маруся Русева.

Актьорският състав на „Бягство“ включва Диана Димитрова, Александър Кендеров, Христо Петков, Снежана Макавеева, Иван Савов, Беноа Марешал, Димитър Сулев, Венцислав Сариев. Действието се развива в Родопите. Сниман е в най-високо разположеното село в България – Чамла, на 1650 м. надморска височина. Сценарият, дело на Деляна Манева („Мисия Лондон“), разказва за противопоставянето на две коренно различни групи млади хора. Едните се борят да върнат живота в изоставено село, а другите управляват комуна за наркозависими.

„Темата за конфликта между две корено различни общности, изповядващи различни житейски философии, е изключителна важна и актуална. Живеем във времена, в които държавите в целия свят отново се разделят на два лагера. Едните са привърженици на ценностите на либералната демокрация като лична свобода, равенство, толерантност към различните и отказ от насилие, и другите държави, в които постепенно се утвърждават принципите на авторитаризма, характеризиращи се с налагане на ограничения върху свободата на личността, подчинение на авторитарна структура и използване на насилието като инструмент. Двете общности във филма могат да бъдат разглеждани като представители на тези два коренно различни социални модела“, разказва Виктор Божинов, който участва и в създаването на редица от най-успешните български сериали, като “Под прикритие”, “Стъклен дом” и “Връзки”.

„Бягство“ е филм за величието на Родопите. В тази история природата има изключително важно място. Тя е не само фон, на който се разиграва историята, а пълноценен участник в нея. Не сме пестили усилия при разказването на тази интересна и драматична човешка история, която ще развълнува, както обикновените зрители в киносалона, така и изкушената кинокритиката“, допълва продуцентът Галина Тонева.

Могат ли два диаметрално различни свята да съжителстват заедно на подобно изолирано място и какво се случва, тогава когато те се сблъскат? Заповядайте да научите на премиерата на „Бягство“ – на 7 октомври (петък), от 19:30 часа, в Културен център НХК. Билети на касата на „Часовника“.

Филмовата прожекция е част от програмата на петото издание на Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест. Арт форумът се организатора от Гранд хотел и СПА Приморец, с подкрепата на Община Бургас и Арт Ателие. Медийни партньори са Дарик радио и БНР – Бургас.

Предстоящи събития

Свали като PDFСвали като PDF Последна промяна: 2022-10-04 12:26:12