На 4 октомври започва второто издание на „Фестивал на младите в изкуството”

Размер на шрифта: A A A Назад
На 4 октомври започва второто издание на „Фестивал на младите в изкуството”

04 октомври 2022 12:15 - 09 октомври 2022 12:15

*Зад интригуващия проект стоят Националната художествена академия, филиалът ѝ в Бургас, Община Бургас и DAS Marina BuragsHotel

Второто издание на инициативата „Фестивал на младите в изкуството” ще се проведе от 03 до 09 октомври в Бургас и отново ще предложи литература, изобразително изкуство, кино и музика.

Събитието ще бъде открито днес, 04 октомври, от 18.00 часа в Магазия 1, Филиал на НХА - Бургас. Тази година фестивалните локации са пет – Магазия 1, Графична база „Тодор Атанасов”, DAS Marina Burgas Hotel, остров Св. Анастасия, Център за съвременно изкуство и библиотека, а темата е „Дълбокото синьо море”.

Излъчване на филмите „Четири годишни времена“, „Арката: Мечти за напреднали”, късометражни продукции от кино клас Бургас на „София филм фест на брега”, срещи с художниците Динко Стоев и Десислава Денева, с част от екипа на филма „Четири годишни времена“ - Татяна Пандурска и Цветелина Русалиева, разговори с художника Ясен Гюзелев, Евгения Апостолова и Кристина Ингилизова са част от програмата. И тази година ученици, студенти и утвърдени имена ще рисуват рамо до рамо по време на фестивалните дни, а в края ще видим и резултата –арт инсталация.

„Литературно матине” ще събере талантите на Бургас на 09 октомври /неделя/ от 16.00 часа в залата на Das Marina Hotel Burgas.

*Вижте пълната програма в снимковия файл.

Предстоящи събития

Свали като PDFСвали като PDF Последна промяна: 2022-10-04 12:13:17