Фестивал на пясъчните скулптури "На сафари с фотоапарат"

Фестивал на пясъчните скулптури "На сафари с фотоапарат"

03 юли 2015 21:30 - 30 септември 2015 21:00

Тазгодишното издание на фестивала е осмо поред. Темата "На сафари с фотоапарат" показва мащабни фигури на най-интересните представители на фауната: кенгуру, африкански слонове, лемури, лъвове, папагали, фламинго и лешояди - това са само малка част от десетките животни, които ще "дебнат" своите посетители на Пясъчния фестивал.

За поредна година бургазлии и гости на града ще могат да станат свидетели и на нестандартно шоу по откриването му. Присъстващите ще се пренесат в атмосферата на най-дивите и екзотични места по света. Тук фотоапаратът е задължителен аксесоар. Една от изненадите на откриването е специално подготвен за фестивала таймлапс филм, чрез които за първи път ще бъде показано цялостното изграждане на фестивала, детайлите при строежа на фигурите и самите майстори на пясъчното изкуство. Входът в деня на откриването е свободен.

"На сафари с фотоапарат" ще даде възможност на малчуганите от всички възрасти да влязат в ролята на скулптори.  Това ще се случи в специално организирани школи, в които децата ще работят заедно с авторите на част от фигурите. Професионалистите ще  разкриват  тайните във ваенето на фигури от пясък и ще предадат опита си в това изкуство. Забавните занятия ще се реализират всяка събота от месец юли.

Парк Езеро /близко до Колежа по Туризъм/

Начало: 21:30 часа на 3ти юли

Край: 17 Септември

 

Свали като PDFСвали като PDF Последна промяна: 2015-09-02 11:05:44