Мартин, Данчо и майка им

Мартин, Данчо и майка им

20 февруари 2014 19:00 - 20 февруари 2014 21:00

“Мартин, Данчо и майка им” отново ще вдигнат премиерно градусите до типично плажна температура на 20 февруари 2014г. от 19 часа на сцената на Кукления театър в Бургас само месец след като гостува в Бургас.

На 28 януари залата се оказа тясна да събере всички желаещи да гледат постановката, затова Карла Рахал отново идва в града. Спектакълът гостува по покана на „Арт ателие”. Всъщност  под чадъра в авторския спектакъл на Камен Донев е само на Данчо и Мартин майка им в лицето на Карла Рахал, но суматохата, която актрисата завихря около себе си, е достатъчна да “напълни” сцената и да взриви от смях салона.

Героинята на Карла хока синовете си, дава им уроци по добри маниери (невинаги най-походящите), слуша Лили Иванова и Кайли “Миног” по радиото, гръмко пее и свири, гримира се, говори по мобилния телефон, хрупа ябълка, надува дюшеци, спъва се в гумени пояси, клюкарства и избива комплекси като всяка средностатистическа провинциалистка по родното Черноморие.

И преглъща добри и лоши новини - въображаеми или реални, с присъщата виталност на българска жена, разпъната между небето и земята, между мечтата и тегобата. Затова оная отплувала далеч по вълните възглавничка - причина за цялата галимация, от символ на материалното, което ни държи здраво стъпили на земята, леко и спонтанно става олицетворение на волността и авантюрата, способни за миг да ни превърнат в освободени от котвата си кораби. С пословичното си чувство към абсурда Камен Донев може да направи шоу дори от най-баналните житейски сюжети.

Билети се продават на касата на операта и на тел.0894/898-098 Местата са ограничени,така че всички желаещи да побързат! 

свали като pdf последна промяна: 2020-05-26 10:45:53