Предстоящи събития

DOCK INTERNATIONAL DOCUMENTARY HISTORICAL FILM FESTIVAL

от 17 до 22 септември 2019

DOCK ще се проведе в Бургас, в продължение на 5 дни - от 17 до 22 септември 2019.

DOCK предлага:
Официална конкурсна програма с десет филма
Съпътстваща програма "Българският възход и падения"

По време на фестивала ще гостуват продуценти, режисьори и сценаристи от цял свят, а достъпът за зрителите до всички прожекции е напълно свободен. Мисията на DOCK e да се превърне в едно от най-стойностните събития в областта на културата в България с принос към опознаването на световната историята по атрактивен и запомнящ се начин.

Повече информация: http://filmfestburgas.com/?fbclid=IwAR3jBwQe9geboHF6qW37n3afwxCB4c6qI6bzDFmFuqCImfP_SF1QoIdgreM

ЦВЕТЕН БАЗАР "ФЛОРА ЕСЕН" 2019

от 20 до 23 септември от 10:00 до 20:00ч.

От 20 до 23 септември Експо център "Флора" ще е домакин на есенното изложение на цветя. 

Базарът ще предлага сезонни цветя, луковици и посадъчен материал и ще бъде разположен във вътрешният двор на Флората.

ЗА ТУРИЗМА ОТ А ДО Я/ ЕСЕН 2019

от 4 октомври до 6 октомври 2019г.

За Туризма от А до Я /ЕСЕН 2019г. ще се проведе от 04.10.- 06.10.2019г. с любезното домакинство на Експозиционен център Флора Бургас и има насоченост към строителството, архитектурата, мебелно обзавеждане и ландшафтна архитектура. Проявата ще бъде в помощ и подкрепа на строителния и мебелния бранш от Бургас и съседните курорти, а в перспектива за цялото Черноморие. След отпадане на забраната за строителство по българското черноморие есента е точният момент за стартиране на нови проекти, строителство и обзавеждане на обектите.Нов акцент в тазгодишното издание на За Туризма от А до Я е организиране на АВТОМОБИЛНО ИЗЛОЖЕНИЕ, с участието на водещи фирми в автомобилния бранш. 

ПОРТ ПРИМ АРТ ФЕСТ: ЖИВКО ПЕТРОВ ПРЕДСТАВЯ TEN

1 октомври 2019 г. от 19:30 ч. до 22:00 ч.

На 1 октомври (вторник) от 19:30 часа в Експозиционен център Флора Бургас своя нов албум "TEN" ще представи един от най-впечатляващите български съвременни музиканти - пианистът, композитор, продуцент и аранжор Живко Петров. Концертното събитие е премиерно за морския град и е част от афиша на третото издание на фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест.
- - -
"TEN" е вторият солов албум на музиканта. Както подсказва името му, включва 10 авторски композиции. В тях Живко Петров разказва за щастието в живота, за усещането да бъдеш между музиката и тишината, за градските светлини, пътешествието на живота, летните спомени, любовта, града, пианото и музиката. Заглавията ясно индикират дълбоката лична история, преживявания, емоции зад всяка от композициите:
Conversation With Myself
Everything I Wanted You To Be
Memories Of A Summer With You
The Dance Of Eternal Piano
City Lights
The Journey Of Life
Step Into The Blue
The Day Before Your Birthday
Music In Silence
Bel Canto With Love
- - -
За разлика от първия солов албум на музиканта "After 4" инспириран от старите класически майстори, в "TEN" извор на вдъхновение са и джаз и соул музиката. Чрез десетте пиеси Живко Петров разказва последната година от битието си чрез музика, като едновременно води монолог със себе си и се обръща към слушателя, умело използвайки тишината ведно с пианото, сплитайки ги във фин експресивен разказ за щастието и пътя към него. Композициите са истински картини, нарисувани с помощта на пианото от един автентичен маестро с дарба - да създава музика, която въздейства, привлича и остава във времето и да комуникира послания чрез нея. "TEN" въплъщава умението на големите творци - чрез минималистични, изчистени действия - да внушават големи, ярки картини, които носят дух на разбиране, спокойствие, пълнота, радост и удовлетворение от живота. Всичко в албума - от монохромната визия на обложката до всяка от елегантните, класни мелодии разказва история, добавя щрихи, рисува Живко Петров.
- - -
Живко Петров е изключително явление на българската музикална сцена. Освен виртуозен пианист от световна класа, той е и композитор, продуцент и аранжор. Носител е на многобройни награди сред които "Икар" 2016 за съвременна българска музика. През годините работи с великолепни български музиканти, сред които Лили Иванова, Ялдъз Ибрахимова, Камелия Тодорова, Белослава, Мария Илиева, Хилда Казасян, Любо Киров, Орлин Павлов, Орлин Горанов и други. Сред световните имена с които го свързват общи проекти са Chico Freeman, Francesco Bearzatti, Natalie The Floacist и Natalie Cole.
- - -
През 2007 г. поставя началото на изключително успешния и разпознаваем проект "Живко Петров Трио" или JP3, заедно с Димитър Семов (барабани) и Веселин Веселинов "Еко" (контрабас). През годините триото има постоянни клубни и фестивални участия по света и у нас, включително изява в Royal Albert Hall, където дели сцена със Sarah Brightman, Zucchero, Omar Faruk Tekbilek, Vasko Vasilev и други световни звезди.
- - -
Заслугите на Живко Петров към българската музика от последните две десетилетия са повече от впечатляващи. Името му стои зад музиканти като Белослава, Любо Киров, Орлин Павлов, Камелия Тодорова, Мария Илиева и много други. Сред концертите, които продуцира са истински емблеми като Лили Иванова със Симфоничен Оркестър (зала Арена Армеец, 2012 г.), "Ние Избрахме Музиката" (с Мария Илиева, Белослава, Любо Киров, Орлин Павлов, Графа, 2013 г.) и много други.
- - -
Когато музиката на Живко Петров говори - душата мълчи и слуша - танцува и ликува...
- - -
Билети за концертната премиера на албума "TEN" на Живко Петров в #Бургас можете да намерите на каса "Часовника" на ъгъла на ул. "Александровска" и ул. "Ал. Богориди".
- - -
За повече информация и закупуване на билети: 0894 898 098

#ПортПрим #Primoretz #Primoretz60Years

 

свали като pdf разглеждания: 19298 последна промяна: 14:23:39, 29 август 2019