Ученик на годината

За първи път Община Бургас организира кампания за спечелване на наградата „Ученик на годината“. С протокол № 24 по т. 5 от проведеното на 28.02.2017 г. заседание на Общински съвет – гр. Бургас са приети Правила за насърчаване и подкрепа на ученици с изявени постижения в областта на образованието, науката и изкуството по Общинска програма „Бургаски деца“. Съгласно чл. 15 от Правилата е определена награда „Ученик на годината“, която се връчва на официалната церемония за награждаване на изявени ученици. Предложенията за номинации се отправят от директори на училища на територията на гр. Бургас или експертна комисия и са в следните категории:

  • „Математика и природни науки“ - I-VII клас и VIII-XII клас
  • „Изкуства“ - Индивидуални изпълнители и Формации
  • „Хуманитарни науки“ - I-VII клас и VIII-XII клас

След проведеното заседание на експертната комисия на 20.11.2017 г. бяха обявени имената на номинираните ученици във всяка категория. В следващите две седмици всеки ще има възможност да гласува за своя фаворит. Победителите ще бъдат определени на базата на резултатите от гласуването.

Гласуването започва на 22.11.2017г., еднократно е във всяка категория и възрастова група и продължава до 30 ноември 2017г. 12:00 часа.