ПФК

ПФК "Нефтохимик Бургас 1962" АД е търговско дружество участие на Община Бургас в капитала в размер на 80,82%. Предмет на дейност: Организиране, подготовка и провеждане на школи, футболни състезания, първенства и турнири за развитие на футболната игра за мъже, деца и юноши - младша и старша възраст. Организиране и администриране на футболни и други състезания. Извършване на тренировъчна и спортно-състезателна дейност, стопанисване и изграждане на спортни обекти и др.

"Нефтохимик" е клубът с най-славно минало в Бургас и градил най-активно имиджа на града като на футболен град, със запомнящите се и безпрецедентни успехи. В силните си години отборът е побеждавал без проблеми столичните грандове "Левски" и "ЦСКА" и се е конкурирал с европейските отбори. Град Бургас е бил образец за развитието на футбола заради силния си отбор и най-доброто съоръжение в страната - стадион "Нефтохимик", който по това време е събирал на мачовете на "Нефтохимик" публика от 17 000 души.
Мисията на ПФК "Нефтохимик Бургас 1962" е връщане на Бургас на футболната карта на България.
В академията тренират над 300 деца от всички възрастови групи, които сформират девет отбора. Два от отборите се състезават в елитните юношески първенства на страната - до 15 и до 19 години. През изминалия сезон Елитният отбор до 15 години стана третият най-добър отбор в страната. Не по-малки успехи постигнаха и останалите ни отбори, които заеха челни позиции в класиранията на първенствата за своите възрасти. С младите таланти работи екип от осем треньори, профилирани в детско-юношеския футбол и доказани специалисти в областта.

След категорични победи и в двете градски дербита отбора на Нефтохимик е водач в своята група. Лидерската позиция е подплатена от много силна игра, добра и колективна работа.

За повече информация:
Живко Авджиев - Изпълнителен директор
Телефон за връзка: 0887 977 273
Николай Тодоров - Ръководител на детска академия
Телефон за връзка: 0879 555 530