Международен фолклорен фестивал

Международният фолклорен фестивал се организира от Община Бургас под надслов: "Да съхраним завещаното от дедите ни и го предадем на децата си!"

Започнал като Балканиада на народните песни и танци през 1965 година, за кратко време фестивалът се превръща в значимо международно събитие за ценителите на народното творчество. В биографията на международния фолклорен фестивал са вписани имената на 440 фолклорни състава с над 18 хиляди участници.

Традиционно при откриването на фестивала се връчва наградата за народно песенно и танцово творчество "Нестинарка", учредена от Община Бургас. Наградата представлява статуетка "Нестинарка" - дело на скулптора Ненчо Русев и диплом. Сред носителите ѝ са: проф. д-р.Стефан Чапкънов, Калинка Згурова, Надка Караджова, Янка Рупкина, Верка Сидерова, Магда Пушкарова, Георги Павлов, ансамблите "Филип Кутев", "Странджа", "Тракия", "Пирин", "Пазарджик", "Атанас Манчев" и др. Настоящият носител на наградата е Професионален фолклорен ансамбъл "Добруджа" - гр. Добрич.

МФФ включва концерти на сцената на Летен театър Бургас, концерти на открити естради (сцени) в града, празнични дефилета, изложба-базар на традиционни сувенири. Четиридесет и петото издание на МФФ ще се проведе от 21 до 25 август 2017 г.

Контакти:
Мария Йовчева (Координатор)
тел. 056 820 055, моб. 0886 063 556;
e-mail: opletenteatar@abv.bgletenteatar_bs@abv.bg

РЕГЛАМЕНТ НА МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ 2018

REGULATIONS OF THE INTERNATIONAL FOLKLORE FESTIVAL 2018

свали като pdf разглеждания: 298687 последна промяна: 16:55:41, 11 декември 2017