Правят 8 нови спортни игрища, едното на плажа – с трибуни за 500 души публика

сряда, 23 януари 2013
Публикувано от: Стефан Минчев
Нови възможности за спорт

И тази година Община Бургас продължава с обновяването на спортната инфраструктура и увеличаването на възможностите за практикуване на любителски и професионален спорт.

В капиталовата програма за 2013-та са предвидени средства за изграждане на 7 модерни площадки с изкуствено покритие. За пет от тях са избрани места: в селата Маринка и Рудник, в град Българово и квартал Долно Езерово, в комплекс "Братя Миладинови". Къде да са другите две ще се прецени по време на обществените обсъждания на проектобюджета. Желанието на Община Бургас е те да се изградят там, където интересът е най-голям и ще се ползват от достатъчно хора при поне 5 часа дневна заетост.

Тази година Бургас ще се сдобие и с представително игрище за плажни спортове. То ще се намира на Централен плаж. Там ще бъдат монтирани трибуни за 500 души публика, мощно осветление, сцена, която ще може да се ползва и за културни събития.

"Изграждането на такова игрище ще ни позволи да организираме международни турнири по плажен футбол, волейбол и тенис. Това ще е още една атракция за бургазлии и гостите на града през лятото", каза кметът Димитър Николов. 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 7279 последна промяна: 13:34:27, 23 януари 2013