Деца със специални образователни потребности се включиха в състезание „Мама, татко и аз”

четвъртък, 24 октомври 2013
Публикувано от: Радостин Рачев
Мама, татко и аз

 

Община Бургас - Бенефициент по проект BG051PO001-4.1.04-0068 "Среда и сигурност за деца от уязвими социални групи" по ОП РЧР проведе Спортно състезание с участието на родители "Мама, татко и аз". Това е вторият спортен празник по Дейност 5 "Работа с децата и учениците за приемане на различието" и е част от поддейност Г - "Организиране на спортно състезание с участието на родители". То се състоя в спортна зала "Младост" - гр. Бургас.

В него взеха участие деца и ученици от целевата група, както и техни родители от партньорите по проекта: ОДЗ №9 "Делфин", ЦДГ №1 "Звездица", ОДЗ №4 "Калина Малина", ОУ "Пейо Яворов", ОУ "Найден Геров" и ОУ "Антон Страшимиров".

Официални гости на събитието бяха Йорданка Ананиева - зам.- кмет "Образование и Култура" при Община Бургас; Павлина Алексиева - ст. експерт РИО Бургас, Магда Москова - старши експерт отдел "Техническа верификация" - Главна дирекция "Структурни фондове и международни образователни програми" - Министерство на образованието и науката , доц. д-р Хрисула Недялкова - от Университет "Проф. д-р "Асен Златаров" Бургас, г-жа Николова - пом. - директор на Ресурсен център - Бургас, Пепа Ангелова - Директор на Общински Детски комплекс. Също така присъства екипа на проекта, както и директори и експерти от детските градини и училищата партньори по Проекта.

Състезанието, беше разделено на три части. В самото начало се представиха най-малките състезатели от детските градини. Те взеха участие в три игри: "Премести балона", "Подреди пъзела" и "Кой по-бърз". След тях учениците участваха също в три игри: "Премести елементите", "Подреди пъзела" и "Кой е по-точен". На края се включиха и родителите с невероятни изненади и игри от тяхното детство: "Казанчето ври", "Мишка и котка", "Царю честити, колко е часа" и "Двама са малко трима са много".

Танцов поздрав към всички участници отправиха мажоретките от ОДЗ №5 "Иглика" и НБУ "Михаил Лъкатник". Всички участници бяха наградени с книжки и сертификати от Ръководителя на проекта и Директора на Общински Детски Комплекс. Всеки отбор получи отборна награда за отличното си представяне и лакомства.

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 4792 последна промяна: 13:40:23, 28 октомври 2013