Официално приключи проект „Среда и сигурност за деца от уязвими социални групи”

петък, 29 ноември 2013
Публикувано от: Анелия Казакова
снимка от срещата

С изложба и концерт посветени на празника на Бургас - Никулден официално преключи проект "Среда и сигурност за даца от уязвими социални групи" финансиран от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Във фоайето на Културния дом на нефтохимика бяха подредени рисунските на децата и учениците на тема Никулден. Поредната пета изложба по проекта е част от Дейност 5: Работа с децата и учениците за приемане на различието, Поддейност Б: Организиране на общи изложби. Тя е резултата от заниманията на специализираните клубове по арт-терапия за децата и учениците от шестте партньора ОДЗ №9 "Делфин", ЦДГ №1 "Звездица", ОДЗ №4 "Калина Малина", ОУ "Пейо Яворов", ОУ "Найден Геров" и ОУ "Антон Страшимиров". Изложбата откри г-жа Веселина Таралова - ръководител на проекта, официални гости на събитието бяха Магда Москова старши експерт отдел "Техническа верификация", Главна дирекция "Структурни фондове и международни образователни програми" при Министерство на образованието и науката и Катя Матеева старши експерт, отдел РУП, Главна дирекция "СФМОП" - МОН. Бяха раздадени награди в две възрастови групи, а призьорите са:

 

Първа възрастова  група:

Първо място  - Наталия Георгиева -ОДЗ "Делфин"

Второ място  -  Даниел Петров-ОДЗ "Калина Малина"-Ветрен

Трето място- Микаела Райкова- ЦДГ "Звездица"

 

Втора възрастова група:

Първо място-Жечо Караманов- ОУ"Н.Геров"

Второ място-Стоян Андреев- ОУ"Антон Страшимиров"

Трето място-Илиян Планинцов- ОУ"П.Яворов"

 

Официално проекта приключи с празничен концерт, в който взеха участи деца и ученици от детските градини и училищата партньори по проекта. Събитието посветено на Никулден е част от Дейност 5: Работа с децата и учениците за приемане на различието, Поддейност В: Организиране на празник. Красивият празник събра на една сцена бивши и настоящи ученици със СОП, техните родители и

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 3766 последна промяна: 10:42:30, 02 декември 2013