Посланикът на Франция Ксавие Лапер дьо Кабан връчи отличие на ГРЕ "Раковски"

вторник, 12 май 2015
Публикувано от: Мариета Ханджиева

* Дипломатът остана възхитен от новия спортен корпус на Френската и Математическата

 

Посланикът на Франция у нас Негово превъзходителство  Ксавие Лапер дьо Кабан бе гост на официална церемония в ГРЕ "Г. С. Раковски".

Елитната бургаска гимназия бе удостоена с "Label France Education" - най-престижният сертификат  за качество на преподаването на френски език от Министерство на външните работи и Министерство на образованието на Франция, след предложение на Френския културен институт в София.

"Предимствата от получаването на това отличие са, че учениците имат възможност да се явяват на изпити за получаване да документ за двуезично обучение, който е официално признат от Министерството на образованието и науката и от френските университети", заяви посланикът по време на официалната церемония по удостояването с приза.

 

Заедно с кмета Димитър Николов, дипломатът разгледа новия спортен корпус на Френската и Математическата гимназия.  Негово превъзходителство не скри,че е очарован от модерната спортна база. Кметът  Николов му представи и проекта за изграждане на кампус на мястото на старото сиропиталище и топла връзка към двете гимназии, което ще позволи разкриването на нови паралелки и разширяване на приема. 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 5658 последна промяна: 10:16:50, 13 май 2015