Изпратиха тримата абитуриента от Защитеното жилище с градинско парти и подаръци

понеделник, 18 май 2015
Публикувано от: Анелия Казакова

* Община Бургас ги настанява в общински жилища

 

Стефка Арабаджиева /21 години/, Николай Фотев и Димо Андреев /20 години/ са трима от общо 1969 бургаски абитуриенти, които се дипломират през 2015 година. В присъствието на гости и приятели те получиха своето специално изпращане от Защитеното жилище за хора в риск на ул. "Поп Грую"45. Това е и техният дом от 2012 година.

"Вашата младост е и вашето предимство. Целете се към върховете и бъдете смели. Община Бургас ще продължи да Ви помага и подкрепя" - това пожела зам.-кметът д-р Лорис Мануелян на завършващите.

Той допълни, че тримата младежи ще бъдат настанени в общински жилища. Гласувана е и индивидуална субсидия за всеки един, в размер 600 лв.

Всички абитуриенти получиха луксозни подаръчни комплекти от Община Бургас. Специални подаръци бяха осигурени и за останалите младежи в Защитеното жилище.

Мая Казанджиева, директор на дирекция "Социална дейност", отправи приветствие и прочете поздравителен адрес от името на кмета Димитър Николов.

И тримата абитуриента са амбицирани да продължат образованието си. Мечтата на Николай е да се занимава с музика. Димо има натрупан опит в ресторантьорството, а Стефка се занимава със спорт. От години нейни работодатели са известната бургаска спортна фамилия Апостолови.

На 27-ти май младежите заминават за столицата, където ще участват в благотворителната кампания "Подкрепи една мечта".

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2940 последна промяна: 16:48:22, 18 май 2015