Избират фирмите, които ще правят техническо обследване за безплатното саниране

петък, 22 май 2015
Публикувано от: Димитър Шишманов

27 фирми участват в обявената обществена поръчка за извършване на техническо обследване на бургаските сгради по Националната програма за енергийна ефективност. Комисията за избор на изпълнител за тази дейност отвори ценовите оферти на кандидатите. На заседанието присъстваха десетки домоуправители и председатели на сдружения на собствениците, чиито сгради са одобрени за саниране по Програмата за енергийна ефективност.
До няколко дни комисията трябва да избере 6 фирми, които ще извършат техническото обследване на блоковете. То включва установяване на конструктивните характеристики на сградата, изготвяне на технически паспорт и набелязване на мерки за енергийна ефективност.
Всяка от избраните фирми ще работи в един от шестте района, на които е разделен Бургас. В първи район попадат комплексите "Братя Миладинови", "Възраждане" и Централна градска част. Втори район - комплексите "Зорница" и "Лазур". Трети район - комплекс "Славейков". Четвърти - комплекс "Изгрев". Пети - комплекс "Меден рудник" - зони А и Г. Шести район - комплекс "Меден рудник" - зони Б и В.

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2847 последна промяна: 16:08:53, 22 май 2015