Три бургаски училища представят проектите си по програма Еразъм+

сряда, 03 февруари 2016
Публикувано от: Димитър Шишманов
Проекти

Три бургаски училища представиха в съвместен семинар възможностите на програма Еразъм+ и проектите, осъществени към момента. ПМГ "Акад. Никола Обрешков", ГРЕ "Г.С. Раковски" и ГПАЕ "Гео Милев" споделиха в Морското казино опит и добри практики със заинтересованите от програмата за обучение и образование.
Семинарът започна с проектите на ГРЕ "Г. С. Раковски", сред които  "Да обичаме училището днес, за да обичаме живота утре" по КД1 и други два проекта по КД2 - PEAK и "Un partenariat intergénérationnel au service de la réussite scolaire".
ГПАЕ "Гео Милев"  представиха опита си в Еразъм+ по Ключова дейност 1 - "Младеж" с проекта "Be Active = Be Perspective" - youth volunteering as a tool for better employability skills", както и по Ключова дейност 1 - "Училищно образование" с проекта "Изграждане на институционален капацитет за училищно менажиране и вътрешно инспектиране и модернизиране на обучението по чужд език чрез употребата на ИКТ в класната стая".
Представителите на тазгодишния "Бург на годината" при младежите - ПМГ "Акад. Никола Обрешков" запознаха аудиторията с два от своите проекти - "The Ruins of the Past to Power Еuropeans' Future" и "Students Making an Enterprise in Real Time"".
Една от основните цели на програма "Еразъм +" е модернизиране на образованието и създаване на партньорства между учебни институции в Европейския съюз. Благодарение на проектите, реализирани по програмата, много ученици и преподаватели имат възможност да практикуват езици, да се обучават или да работят като доброволци в държави от Общността. Периодът на програмата е седемгодишен, а осигуреният бюджет е в размер на 14, 7 милиарда евро.

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 3045 последна промяна: 15:48:22, 03 февруари 2016