Виенският камерен оркестър свири за първи път в Бургас

понеделник, 14 март 2016
Публикувано от: Димитър Шишманов
Концерт

*С концерт на Виенския камерен оркестър ще гостуват Австрисйките музикални седмици в Бургас. Концертът ще сложи и началото на традиционните Дни на австрийската култура и изкуство.

Почитателите на класическата музика ще имат уникалния шанс да се потопят в изпълненията на музикантите от Виенския камерен оркестър на 7 април от 19:00 часа.
В залата на Драматичен театър "Адриана Будевска" ще звучат произведенията Дивертименто в ре мажор КV 136 на Моцарт, 3 пиеси "В емиграция" на Паул Хертел и Секстет в си бемол мажор оп.18 на Й. Брамс.
Програмата е специално подбрана за участието на оркестъра в България, а шансът да се слушат музиканти от подобна класа не е за изпускане.
Билетите за класическия концерт вече са в продажба. Може да ги откриете на касите на НХК, Държавна опера - Бургас и Експозиционен център "Флора", а в деня на концерта на място в ДТ "Адриана Будевска". Цената на билетите е символична: 10 лв. редовен, 5 лв. за учащи и пенсионери.
Виенският камерен оркестър е основан през 1946 г. През своята 70-годишна концертна дейност оркестърът се е утвърдил като един от водещите камерни оркестри в музикалния свят. Първият главен диригент на оркестъра Карло Дзеки, дългогодишният ръководител Филип Антремон, както и редовната съвместна работа с гост диригенти като Йехуди Менухин и Шандор Вег, допринасят за стила и облика на оркестъра.
Под ръководството на настоящия главен диригент Щефан Владар Виенският камерен оркестър продължава да затвърждава международния си авторитет.
Виенският камерен оркестър има многобройни изяви в австрийската столица, където наред със собствен концертен цикъл в Концертхаус, оркестърът свири и в Музикферайн и Театър на р. Виена. Концертните турнета на всички континенти се посрещат с много висока оценка от публиката.
Телефон за информация: 0889 76 06 30

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 3556 последна промяна: 20:54:19, 15 март 2016