200 деца прекрачват утре прага на новото бургаско училище „Александър Георгиев Коджакафалията“

четвъртък, 14 септември 2017
Публикувано от: Стефан Минчев

200 деца от предучилищна възраст, първи и пети клас ще прекрачат утре прага на новото бургаско училище "Александър Георгиев Коджакафалията". За да благослови бъдещето на учебното заведение, преподавателите и учениците, днес на светлия църковен празник Кръстовден отец Петър отслужи водосвет. На него присъстваха кметът на Бургас Димитър Николов, заместниците му Йорданка Ананиева и Руска Бояджиева, директорът на училището Михаил Ненов и учителите от новосформирания екип.

От 30 години в Бургас не е откривано ново училище.

"Духът на дарението на Коджакафалията ни мотивира в това наше решение да открием ново училище. Той е бил изключително вярващ и скромен човек, с голямо разположение на духа и позитивни мисли е дарил този терен за децата на Бургас, за сираците на Бургас и за бъдещето на Бургас. Разказвайте на учениците за Коджакафалията, за неговите качества, дело, живот и дарителска дейност", каза кметът Димитър Николов по време на срещата си с преподавателите.

"Аз и колегите ми направихме първата крачка с решението да открием това училище и да преобразим базата. Много е важно оттук - нататък как ще го развиете. Вие трябва да направите последващия спринт. Защото, при тези бързо развиващи се комуникации, технологии и съвременни учебни процеси, можем да сме успешни само със силен спринт. Надявам се, независимо кой ще бъде кмет на Бургас, градът да развие това училище и с още по-голяма база. Разчитам на вас",  допълни Николов.

Той записа своето послание в летописната книга, която учителите бяха направили за началото на първата учебна година на новото училище. В него кметът пожела с много любов и позитивен дух да се продължи делото на Коджакафалията, а също така успех на учителите и учениците.

От своя страна зам.-кметът Йорданка Ананиева изрази убеденост, че освен професионализма, който имат, учителите ще вложат цялата си любов и грижа към децата и пожела на добър час.

Утре заместник кметът Руска Бояджиева ще присъства на откриването на новата учебна година в ОУ "Коджакафалията".

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 15034 последна промяна: 16:15:34, 14 септември 2017