Конференция «Бъдещето на дигитализацията и предприемачеството» събра бизнес елита в Бургас

сряда, 16 май 2018
Публикувано от: Стефан Минчев

Форумът се организира от Фондация "Дигитализация и внедряване на нови технологии", съвместно с Община Бургас и се осъществява с подкрепата на Българо-американска кредитна банка.

 

Експозиционен център «Флора» събра на едно място представители на местната власт и местните университети, представители на бизнеса с интереси в сферата на дигиталните технологии. Конференцията беше официално открита от г-жа Руска Бояджиева, заместник-кмет на Община Бургас, а политиката на Община Бургас по отношение на развитието на дигитализацията във всички сфери на обществения живот и бизнеса представи  г-жа Ивелина Стратева.

 

Събитието протече под формата на свободна дискусия, придружена от кратки презентации на лекторите.  Пътят на трансформацията - как новите потребности на бизнеса определят специалностите в областта на дигитализацията в Бургаски свободен университет представи проф. д-р Милен Балтов. Дейността на университета "Проф. Асен Златаров" представи проф. д-р Симеон Симеонов. Панелът беше модериран от г-жа Наталия Футекова от ERP Academy.

Възможностите и предизвикателствата за работа в регион Бургас от гледна точка на чуждите компании в България, инженеринг на дигиталното бъдеще и формите за коопериране чрез партньорски програми - новите хоризонти и възможности очертаха в интересна дискусия Станимир Николов от EPAM България, Георги Георгиев от Yavna&Disava и Петко Георгиев от ИКТ Клъстер Бургас.

В третия панел, воден от модератора Лилия Димитрова от Frontex International, интерес предизвика Александър Димитров с БАКБ Plus - първата виртуална банка, която предлага изцяло  дигитализирани банкови услуги в България. За big data говори Методи Амов от Scale Focus.

Надя Терзиева представи дейността на EDIT.bg в национален мащаб за подобряване на мрежата от връзки между предприемачите в дигиталната сфера.

 

Основни акценти в дискусионния панел бяха настоящото състояние на дигиталната екосистема и предприемачеството в региона. Участниците  презентираха добри практики, а  по време на дискусионните панели  се родиха интересни идеи и предложения за пътя, по който регион Бургас трябва да се развива през следващото десетилетие в областта на дигитализацията и подкрепата на предприемачеството.

 

Фондация "Дигитализация и интеграция на новите технологии" (Фондация DINT) е създадена с цел подкрепа и развитие на цифрови екосистеми и предприемачество в България с фокус в регион Бургас. Мисията на  фондацията е осъществяването на пълна цифрова трансформация в България през следващото десетилетие.

 

Още снимки


Последни новини

Поздрав от кмета по случай Бабинден

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 5856 последна промяна: 16:03:54, 16 май 2018