Съвместната пътуваща изложба „От море до море" (Гданск - Варшава - Бургас) пристигна в нашия град

четвъртък, 12 юли 2018
Публикувано от: Стефан Минчев

Бургас е домакин на пътуващата изложба "От море до море", която се реализира съвместно с полските градове Гданск и Варшава по повод честването на 100 години от установяване на дипломатически отношения между България и Полша.

По покана на Български Културен Институт - Варшава инициативата стартира с откриване на изложбата през месец май с 30 картини на бургаски художници в град Гданск. Официалната церемония по откриването се състоя в навечерието на Европейска нощ на музеите - 19-ти май, и бе уважена от множество официални гости, сред които българският посланик в Полша - г-н Емил Ялнъзов, почетният консул на България в Гданск - г-н Ян Стравински, директорът на БКИ - Варшава и председателят на Дружество на художниците - Полша. След престоя си в Гданск, изложбата гостува във Варшава през месец юни, съвместно с творби на полски художници.

От днес изложба "От море до море" може да бъде разгледана в Бургаска художествена галерия "Петко Задгорски". Тук тя представя 38 творби живопис и графика на 38 полски художника. Откриването ще е на 12 юли (четвъртък) от 18:00 ч., а официалната церемония по закриване - на 8 август (сряда).

 

 

* Снимките са от откриването на изложба "От море до море" в гр. Гданск, 19.05.2018 г.

 

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 5963 последна промяна: 11:59:47, 12 юли 2018