Лятната IT академия за ученици и студенти приключва

петък, 27 юли 2018
Публикувано от: Мариета Ханджиева

Кметът  Димитър Николов ще връчи на 31. 07. 2018г.  13.30ч. в заседателната зала на  Община Бургас  сертификати, грамоти и  награди за ученици и студенти, обучавали се в лятна IT академия, която стартира на 9.07.2018г.

За трета поредна година организатори са Община Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие, със съдействието на ППМГ "Акад. Никола Обрешков", БСУ и Университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Сформирани бяха  две групи 5-7 клас по Основи на програмирането и Уеб графичен дизайн за начинаещи, група по Уеб дизайн и програмиране със C++ за напреднали, група -уеб програмиране за 9-11 клас, а за студентите - курс на тема "Java програмиране и създаване на приложения за Android" и Курс на тема "Разработване на Уеб и мобилни приложения". Обучението се проведе от високо квалифицирани преподаватели от ППМГ "Акад. Никола Обрешков", БСУ и Университет "проф. Д-р Асен Златаров".

След проведено анкетно проучване на 16.07.2018г. с ученици  за качеството на преподаване и условията на провеждане на обучението, се установи, че  82 % посочват отлични умения за преподавателите и 18%- за много добри умения. За оказана подкрепа и разяснения от страна на преподавателите оценката на учениците е същата. Относно организацията на IT  академията 74% дават за отлична организация, 18% за много добра и 8 % за добра. На въпроса дали биха участвали отново следващото лято в академията, положителен отговор дават 90%, колебаят се 3%, с отрицателен отговор са 7%. Студентите дават 90,5 за организацията на IT академията, 9,5% за много добра, 96% биха взели участие догодина, 1 не е сигурен и само един няма да може да участва през следващата година. Всички ученици и студенти са пожелали да изучават и други програми и да придобият нови компютърни умения като: работа с Coreldrow,  Графичен дизайн, Компютърна графика, WEB design, Pithon, C#.

 

 

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 6942 последна промяна: 12:07:48, 29 юли 2018