Конкурс за най-интересна солница ще е част от фестивала на солта

сряда, 08 август 2018
Публикувано от: Стефан Минчев

Организаторите на тазгодишното издание на Фестивала на солта в Бургас търсят най-интересните солници за Конкурса "Подай ми ... солницата". Ако сте колекционер или имате ефектни солнички в дома си, ако пазите стари семейни реликви за съхранение на сол или сте получавали оригинални нови модели - запишете се за участие в конкурса, който започва от 17.30 ч. в музейното пространство "симБиотично" на Бургаските солници.

 

Шестото издание на Фестивала на солта ще се проведе на 10 август от 16.00 до 22.30 часа на брега на Атанасовско езеро. Програмата е богата  и има разнообразни събития за всеки вкус - детски ателиета, изложби, дегустация на шоколад с фини кристали морска сол от Атанасовско езеро, лекция "Здраве от езерото", спортен триатлон, конкурс "Мис и Мистър Солена кал" и други.

 

Специален акцент на Фестивала ще бъдат фотоателиетата "Стари снимки с нови хора" и "Светлини около хората" на Център АЛОС, които ще потопят гостите на Фестивала в магията на солниците и Атанасовско езеро в специална дигитална среда. В едното ателие ще бъдат използвани стари снимки от солниците и Бургас, а в другото ще се наслагват светлинни образи и контури и ще се визуализират идеите на всеки участник атрактивно, индивидуално и бързо, пред очите на публиката. Всеки участник ще може веднага да отнесе със себе си за спомен неповторимите фотографии, в чието създаване се е включил. Фотоателиетата се осъществяват благодарение финансирането на Община Бургас в рамките на проект на БФБ клон Странджа - "Светлина в солта".

 

Голямата изненада на Фестивала на солта обаче остава Концертът "на тъмно" с участието на известни български изпълнители. До самия старт в петъчната вечер няма да е ясно за публиката кой ще излезе на солената сцена.

 

Фестивалът на солта се организира в рамките на проект "Солта на живота", изпълняван от Българска фондация Биоразнообразие, БДЗП и Черноморски солници АД и с финансовата подкрепа на ЕК чрез програма LIFE+.  Подробности за програмата и участниците и Фейсбук събитието.

 

 

За допълнителна информация:

Радостина Ценова, експерт Комуникации, 0896798908, 0888508502, [email protected]

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 6082 последна промяна: 09:46:04, 10 август 2018