Днес в Бургас започват Европейски летни дни

вторник, 28 август 2018
Публикувано от: Радостин Рачев

Днес, 28 август в града заповат Европейски летни дни, част от ежегодно организираната инициатива "Дни на Европа в Бургас". Традиционната серия от прояви и през тази година ще бъде цветна и наситена с различни музиклани, спортни и културни събития.Нейни организатори са Областен информационен център и Община Бургас.

Дните стартират с европейска арт работилница "Бургас в багри", която ще започне в 18.00 часа днес до Експозиционен център "Флора". По същото време на открита сцена "Охлюва" ще звучи музика от произведения на европейски композитори, изпълнена от Бургаския духов оркестър. Арт работилниците ще останат и през следващите дни до края на август.

Литературно четене по произведения на бургаския автор - фантаст Янчо Чолаков ще се проведе в туристически комплекс "Акве Калиде" на 29 август от 11.00 часа. В него ще вземат участие доброволци от "Библиофенско лято` 2018", които работят в Регионална библиотека "Пейо Яворов".

Любителите на морските спортове ще станат свидетели на открит урок по уиндсърф на Северния плаж в Бургас. Той ще се състои на 30 август от 09.00 часа. В същия ден, на открита сцена "Охлюва", Бургаският духов оркестър ще зарадва почитателите на класическата духова музика.

През Европейските летни дни за спортните ентусиасти е предвиден и европейски пробег - "5km Run", който ще стартира от "Пантеона" в събота, 1 септември от 09.00 часа.

Бургаският куклен театър също ще се включи към инициативата, като ще зарадва своите малки зрители през септември с няколко интересни постановки.

Кулминация на Европейските летни дни ще бъде интересна арт инсталация, която ще бъде открита през септември.

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 6061 последна промяна: 08:33:18, 29 август 2018