Международната изложба „Мечти за Европа и Китай“ разкри таланта на бургаските деца

понеделник, 03 септември 2018
Публикувано от: Димитър Шишманов
Изложба Китай

В края на месец юни в град Йентай, Китай, бе открит съвместният проект-изложба "Мечти за Европа и Китай", в който Бургас получи покана за участие заедно с редица европейски градове, побратимени с китайските Йентай, Датун, Чиндао, Кунмин, Шенжен, Чанчун и Пекин.

 

Над 240 бургаски деца разкриха своите заложби в изобразителното изкуство без ограничение в използваната техника и материали. Всички участници получиха сертификат за участие от Делегацията на Европейския съюз в Китай и подаръци от Община Бургас.

Първоначално организираният конкурс с помощта на Посолството на Република България в Пекин и Община Бургас, съвместно с местното правителство на град Йентай и списание "Светът и Китай", по решение на Делегацията на ЕС в Пекин и Фондацията за приятелство, мир и развитие от китайска страна бе приобщен към по-голям проект в рамките на Година на туризма Европа - Китай и Председателството на България на Съвета на ЕС под названието "EU-China: Voyage of Discovery".

До края на годината ще бъдат проведени редица мероприятия на проекта с цел представяне на рисунките на всички участници от Европа и Китай в над 7 китайски градове, сред които Чанчун, Датун, Пекин, Кунмин, Чинтао и Шенджен.

 

Официална страница на проекта: http://mengxiangzhongou.com/

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 4616 последна промяна: 11:48:27, 03 септември 2018