Димитър Николов: На бургаските учители дължим високото ниво на образованието в нашия град

петък, 05 октомври 2018
Публикувано от: Димитър Шишманов
Димитър Николов

Кметът Димитър Николов отправя поздрав към бургаските просветни дейци по повод Световния ден на учителя.

"Уважаеми учители,

В днешния ден се обръщам с най-топли чувства към Вас и Ви честитя професионалния празник.

Световният ден на учителя е повод да изкажем благодарност за силния Ви дух, усърдието, търпението и любовта, с които давате знания на нашите деца.

Образованието и науката заемат първостепенно място в развитието на всяко едно общество. И днес, когато обърнем поглед към историята, си даваме сметка, че основна движеща сила в просветното дело, в борбите за национална и духовна независимост е бил българският учител. Успехите в живота на всеки един от нас не биха били възможни без силата на знанието, което ни е дал добрият преподавател в училище.

В днешния ден изказвам специална благодарност към всички бивши, бъдещи и настоящи бургаски учители. Винаги съм казвал, че образованието в нашия град е на много високо ниво. Всяка година много бургаски деца печелят престижни отличия на национални и международни състезания и олимпиади. Възпитаници на професионалните ни гимназии продължават своето образование в престижни университети в страната и света. Голямата заслуга за това е високата професионална квалификация на учителите от нашия град, които непрекъснато развиват своята компетентност и прилагат иновативни методи на обучение.

Това ми дава вяра и оптимизъм за бъдещето на нашия град и неговите хора.

Уважаеми учители, продължавайте да изпълнявате все така от сърце своята апостолска мисия. Нека трудът Ви се оценява достойно. Пожелавам Ви здраве и много успехи.

Честит празник!"

ДИМИТЪР НИКОЛОВ

КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 5371 последна промяна: 13:58:10, 05 октомври 2018