Заповядайте на Граждански диалог „Бъдеще на Кохезионната политика на ЕС. Финансови инструменти за градско развитие”

четвъртък, 11 октомври 2018
Публикувано от: Стефан Минчев

Община Бургас и Областен информационен център - Бургас организират граждански диалог на тема: "Бъдещето на Кохезионната политика на ЕС. Финансови инструменти за градско развитие", с участието на Фонд за градско развитие по ОП "Региони в растеж" и "Фонд за устойчиви градове". Събитието ще се проведе на 12.10.2018 г. (петък), от 13.30 часа в Заседателната зала на Културен дом на нефтoхимика, ет. 2, пл. "Тройката".  

 

Целта е да се проучат местните нужди, за да се осигури подходящо финансиране за бъдещите инициативи на общините. Във втората част на дискусията ще се включи Андрей Новаков, евродепутат в групата на Европейската народна партия и главен преговарящ по Кохезионната политика на ЕС след 2020 година. Политиката на сближаване, колко средства и в какви направления ще бъдат заложени, как да се улесни и опрости достъпът до европейско финансиране, премахването на двойния стандарт при храните и стоките в ЕС, ще са част от въпросите във форума.

Гражданският диалог е част от националната инициатива на 28-те Областни информационни центрове, посветена на популяризирането на новата многогодишна финансова рамка 2021-2027 година и отбелязването на 30 години Кохезионна политика на ЕС. Дискусията ще допринесе за задълбочаването на стартиралия диалог по отношение на идентифицирането на общи приоритети на регионално ниво през следващия програмен период. 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 4276 последна промяна: 09:26:23, 11 октомври 2018