Изложба на 9 творци и представяне книгите на Татяна Лолова и Мария Касимова на 13 октомври на "Порт Прим Арт Фест"

четвъртък, 11 октомври 2018
Публикувано от: Мариета Ханджиева

Второто издание на "Порт Прим Арт Фест" ще бъде закрито на 13 октомври (събота) с представителна изложба на девет творци. Програмата в заключителния ден на фестивала на изкуствата е богата, с вход свободен и включва и други интригуващи събития.

В 11:00 в Гранд Хотел и СПА Приморец своята автобиография "1/2 живот" ще представи патронът на Порт Прим Арт Фест 2018 - великолепната актриса Татяна Лолова. Това е седмо допълнено издание на творбата, написана от най-усмихнатата дама на българската театрална и кино сцена, с помощта на Георги Каприев. Ето какво казва самата Татяна Лолова за книгата: "Надявам се да Ви бъде малко от полза и за малка разтуха това четиво, в което се открехвам духовно и физически аз, която през целия си живот съм се мъчила да бъда сдържана и потайна". Книгата е точно като нея - безкрайно забавна, положителна и весела. Изпълнена е със случки от живота на актрисата, шаржове, снимки от различни периоди.

След като на миналогодишното издание на фестивала на изкуствата журналистът, писател и специалист по протокол и етикет Мария Касимова-Моасе обяви, че подготвя роман, то той вече е факт. В 15:00 часа тя ще участва за втора поредна година в "Порт Прим Арт Фест", като този път представя своята излязла преди по-малко от месец "Балканска рапсодия". Мястото на срещата отново ще бъде Гранд Хотел и СПА Приморец. Четивото е написано в най-добрите традиции на магическия реализъм на големите латиноамерикански писатели. Разказва живописна история с препратки към корените на своята авторка, в която една съвременна жена води диалог с предците си. "Самата история в нея се случва в този град." - разказва Мария Касимова-Моасе. "Ей отвън, на няколко метра от хотел "Приморец", в който ще се съберем. Покрай морската градина. На главната. Из уличките на центъра между къщите, от които и до днес се чуват реплики на гръцки, на арменски, на турски, на иврит... Чакам ви с "Балканска рапсодия" в най-истинското място, където тази книга сама си иска да си се връща - в  нашия Бургас!" - отправя поканата си към бургазлии тя.

След двете литературни представяния, "Порт Прим Арт Фест" буквално ще пресече улицата - за да стигне от Гранд Хотел и СПА Приморец до Прим Арт Център на ул. ""Княз Александър Батенберг" 12. Там, в 18:30 часа ще започне заключителното събитие от второто издание на фестивала на изкуствата - представителна изложба. Тя събира на едно място картини, пластики, арт инсталации от девет изключително интересни и колоритни автора от четири държави - Венелин Шурелов, Атанас Атанасов, Красимир Карабаджаков, Алла Георгиева, Коста Данев, Иван Тотев, Саша Панчич, Зоран Мише и идеолога и творчески директор на Порт Прим Арт фест художникът Стефан Божков. Богатата експозиция ще остане в Прим Арт Център до 28 октомври включително.

Фестивалът на изкуствата "Порт Прим Арт Фест" се организира за втора поредна година. Той води в Бургас актуални творци и събития от съвременната културна сцена. След изцяло българско участие на миналогодишното му дебютно издание, през 2018 форумът включва и международно участие. Организатор и спонсор на Порт Прим Арт Фест е Гранд Хотел и СПА Приморец, с любезното съдействие на община Бургас.

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 3762 последна промяна: 14:20:55, 11 октомври 2018