До Парк „Арена ОЗК“ монтираха станция за безплатно зареждане на електромобили

понеделник, 22 октомври 2018
Публикувано от: Стефан Минчев

Още една безплатна зарядна станция за електромобили заработи в Бургас. Тя се намира на паркинга на спортния комплекс Парк "Арена ОЗК". Съоръжението е осигурено от eCars (https://shop.elektromobili.bg/) по инициатива на Община Бургас. Това е част от нейната последователна политика за насърчаване използването на щадящ околната среда транспорт. В Бургас станции за безплатно зареждане могат да се ползват още в открития общински паркинг на ул. "Гурко" и в подземния до Операта, а електрическите автомобили паркират безплатно в градската синя зона.

Новата зарядна станция е eCars IDA с мощност 22 кВт. Зареждането през нея става много бързо. Може да се използва от чисти електромобили и хибриди.

Спортен комплекс Парк "Арена ОЗК" за кратко време се превърна в едно от най-притегателните места в Бургас. Зарядната станция обогатява палитрата от услуги, които се предлагат там:

- Покрит плувен басейн;

- Футболно игрище;

- Открити тенис кортове;

- Фитнес зала;

- Сауна;

- Парна баня;

- Кафене;

- Детска площадка;

- Наземен паркинг с капацитет 167 паркоместа и 4 за автобуси.

Плувният  басейн е с олимпийски размери 25 на 50 м., дълбочина от 2 до 3 м. и с максимален капацитет 100 човека/час. Съоръжението е предназначено за целогодишно ползване, с капацитет на трибуните 1 200 седящи места. Основните спортове, които могат да се практикуват в него, са плуване, водна топка и синхронно плуване. 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 4937 последна промяна: 10:38:01, 23 октомври 2018