В навечерието на Деня на народните будители ще образоват малчуганите с „Годишните времена“ на Вивалди

вторник, 30 октомври 2018
Публикувано от: Радостин Рачев
Плакат

 

* Трите образователни концерта са с вход свободен

 

На 31 октомври, в навечерието на Деня на народните будители, ансамбъл "Арс Музика" и неговият солист проф. Велика Цонкова ще поведат бургаската публика на "Музикални пътешествия" през "Годишните времена" от Антонио Вивалди.

Концертите ще бъдат от 10.00 часа в ОУ "Ал. Г. Коджакафалията", от 11.00 часа в ОУ "Васил Априлов" и от 19.00 часа в залата на Бургаската художествена галерия, където публиката ще се убеди, че музиката може да говори, да рисува и да разказва най-вълнуващите приказки.

Малко известен факт в творчеството на Антонио Вивалди е опитът му в сферата на поезията, представен в "Годишните времена", имаща за цел пределната достоверност на музикално-поетическото. Целият цикъл е съпътстван със сонети, чиито редове са вписани грижливо в партитурата точно над местата, които илюстрират природни картини и състояния.

В трите образователни концерти ще бъде представена тази версия, рядко изпълнявана у нас, за да се сътвори пред децата живата картина на състояния от чувства, мисли и фантазия, претворени чрез музикални инструменти избрани от самият композитор.

Всеки струнен инструмент изпълнява различна роля, която ще бъде разкрита пред малкият слушател. Целта е да се изгради мост между слух, зрение и мисъл и да се създадете естетическото възпитание в деца.

Входът за концерта в Бургаска художествена галерия е свободен.

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 3546 последна промяна: 11:46:54, 01 ноември 2018