И родителите участват във възпитателния процес в ДГ "Пинокио"

вторник, 30 октомври 2018
Публикувано от: Мариета Ханджиева

Родителите на всички малчугани от новата иновативна детска градина "Пинокио" участват активно във възпитателния процес на своите деца. Те  имат пълен достъп до градината, както и  правото да присъстват в групата на детето си, да помагат с храненето, обличането. Идеята е те да бъдат част от екипа на градината, да бъдат в помощ на учителите и пример на децата, обясни директорката на  детското заведение Таня Чолакова.

Детската градина направи сериозна заявка още преди откриването си, че ще въведе различна концепция за обучение и възпитание на децата, залагайки на иновативни решения и екологични инициативи.

Децата от "Пинокио" имат възможност да се забавляват на приказни пътечки, сензорна пътека, колички, пързалки, люлки и катерушки, да играят с музикални кутии, да отглеждат растения в малката био градинка, да се обучат чрез магнитни дъска.

Всички играчки, масички и столчета в детската градина са дървени, за да отговарят на  най-високите еко изисквания.

Шишетата на всяко дете са рециклируеми, а пантофките са заместени с терличките на баба от естествена вълна.

Друго нововъведение, с което от ДГ" Пинокио" се гордеят, са игрите в дъжда. Всеки малчуган е екипиран с дъждобранче, гумени ботушки и топло гащеризонче. Така лошото време не е причина децата да остават дълго време в затворени помещения, дори навън да ръми.

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 3798 последна промяна: 12:01:09, 01 ноември 2018