Бургас бе домакин на кръгла маса „Културно-историческото наследство на Черно море"

сряда, 31 октомври 2018
Публикувано от: Мариета Ханджиева

Чистотата и запазването на културно-историческото наследство на Черно море са приоритет на институции, изследователи, еколози и граждани. Около тази идея се обединиха участниците в кръгла маса, организирана от в. "Стандарт".

"Културно-историческото наследство на Черно море" е тема, през която ние като местна власт няма как да не гледаме през призмата на туризма, икономиката и екологията. Неслучайно тази година Бургас бе домакин на Европейския морски ден. Шестте черноморски държави подписаха тук официален документ за опазване и устойчиво развитие на черноморското крайбрежие. Надявам се през все по-красивото и постоянно обновяващо се Пристанище Бургас да минават повече круизни кораби и повече чисти товари. Вече стана ясно, че в нашето море са открити най-запазените кораби в човешката история." Това заяви зам.-кмета по образование, култура Йорданка Ананиева.

В кръглата маса взеха участие директорът на Регионален исторически музей - Бургас Милен Николов, директорът на Център за подводна археология Калин Димитров, директорът на РИОСВ - Бургас инж. Тонка Атанасова, представител на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, председателя на Бургаска регионална туристическа камара Иван Иванов, регионалния мениджър МСП, ОББ - регион Бургас Милена Вълчева.

По време на кръглата маса бяха представени анализи за чистотата на Черно море, препоръки и инициативи за опазването му , както и любопитна информация за откритите  потънали кораби,селища и интересни археологически находки.

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 3363 последна промяна: 13:28:58, 01 ноември 2018