Добрина Топалова е тазгодишният носител на наградата "Даскал Ботьо Петков"

сряда, 31 октомври 2018
Публикувано от: Мариета Ханджиева

Добрина Топалова, която е преподавател в бургаското училище "Св. св. Кирил и Методий", е тазгодишният носител на престижната национална награда "Даскал Ботьо Петков". Призът се присъжда ежегодно в навечерието на Деня на народните будители от фондация "Христо Ботев".

Наградата на бургаската учителка връчи пра-пра-племенникът на Христо Ботев - Боян Ботьов. Официалната церемония се състоя в залата на Регионална библиотека "Пейо Яворов" на ул. "Булаир" №10.

Тази година наградата се връчва за 20-ти път. По регламент се номинират заслужили преподаватели в сферата на хуманитарните науки - литература, история, география.

По традиция всяка година носителят на националната награда се определя от номинираните преподаватели в една област. Тази година това бе област Бургас. Предложенията за номинации са подадени от директорите на училища от региона.

Още десет учители от учебни заведения от Бургас и региона получиха днес грамоти от председателя на фондацията Боян Ботьов. Това са Светла Станчева от ОУ "П.Р. Славейков", Диана Вълчева  от Професионална търговска гимназия, Анна Кунева от ОУ "В. Априлов", Гинка Маринов от ОУ "Св. Климент Охридски", Нели Бакърджиева от ОУ "Св. Княз Борис I", Даниела Христова от ОУ "Ал. Г. Коджакафалията", Петя Кудева от ПГТ "Проф. Асен Златаров", Христина Славова от ОУ "Христо Смирненски" - Карнобат, Петя Върбанова от СУ "Христо Ботев" - Карнобат и доц. д-р Захари Дечев от ЦПЛР - Бургас.     

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 4014 последна промяна: 13:21:50, 01 ноември 2018