Бургас отбелязва Световния ден за борба със СПИН

сряда, 28 ноември 2018
Публикувано от: Димитър Шишманов
СПИН кампания

С богата програма от събития и тази година Бургас ще се включи в отбелязването на Световния ден за борба със СПИН - 1 декември. Инициативата се организира от Община Бургас, съвместно с  РЗИ, Фондация "Областен ромски съюз", Сдружение "Доза обич", Общински младежки клуб "J.J.Cool A", БУРГАСКИ училища ще проведат Общинска АНТИСПИН кампания.

 

 

АНТИСПИН кампанията се подкрепя от Местния обществен комитет по СПИН.

ПРОГРАМА:

На 29.11.2018 год. (четвъртък):

 

от 10:30 - 13:00 часа:

-           В Културен център "Морско Казино" - младежки форум с дискусия, свързан с толерантно отношение към хората, живеещи с ХИВ инфекцията и намаляване на стигмата и недопускане на дискриминация. Участници са ученици от бургаски училища, психолози, учители.

Приветствие към участниците ще поднесат: д-р Лорис Мануелян, заместник -кмет и г-жа Мая Казанджиева - директор дирекция "Социални дейности, здравеопазване и спорт", Община Бургас.

 

На 30.11.2018 год. (петък):

 

от 12:30 ч. до 13:30 ч.

-           Паралелно раздаване на здравно-информационни материали, предпазни средства и червени лентички от екипи обучители на връстници на техните съученици и учители по бургаските училища;

 

от 14:00 ч. до 16:00 ч.

-          Извършване на бързо и анонимно тестване на ХИВ в мобилни лаборатории, разположени на възлови места в гр. Бургас и мотивиране на гражданите да се възползват от услугите по доброволно и анонимно консултиране и изследване на своя ХИВ статус. На площад "Тройката"- Екип от представители на: РЗИ-Бургас и Фондация "Областен ромски съюз";

-           

-          Екипи от доброволци на Общински младежки клуб "J.J.Cool A", Община Бургас, Фондация "Областен ромски съюз" и Сдружение "Доза обич" ще раздават здравно-информационни материали, флаери, брошури и ще промотират употребата на предпазни средства. Ще мотивират гражданите и гостите на града да проверят актуалния си ХИВ статус.

 

от 17:00 ч.

-          Запалване на традиционната огнена панделка пред сградата на Община Бургас.

 

На 1 декември призоваваме всички в 21 часа да запалят свещ на прозореца на своя дом. Нека този акт е израз на съпричастност и солидарност към засегнатите от ХИВ/СПИН. Да се обединим и да станем част от световната съпричастност към скръбта на близките на засегнатите от ХИВ/СПИН! Да отправим послание до цялото общество за толерантност и уважение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН!

 

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2504 последна промяна: 15:11:31, 03 декември 2018