Днес представят благотворителна изложба с картини, рисувани от младежи със специфични потребности

четвъртък, 29 ноември 2018
Публикувано от: Стефан Минчев

Днес /четвъртък/ от 18.00 часа в зала 1 на Експозиционен център "Флора" екипът и потребителите от Център за социална рехабилитация и интеграция, управляван от Община Бургас, организират за втори път Благотворителна изложба под надслов "Порив за полет". Картините са нарисувани от младежи със специфични потребности, живеещи в Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в кв. "Ветрен" и к-с "Меден рудник", по време на занятията им по трудова терапия в Центъра за социална рехабилитация и интеграция.

Добре сте дошли! Ако желаете, купете нещо и подкрепете младежите, със сигурност ще се зарадват много.

 

 

* Информация за Център за социална рехабилитация и интеграция, гр. Бургас, ул. "Сан Стефано"№32

 

 

Център за социална рехабилитация и интеграция е социална услуга в общността, която цели подкрепа на индивидуалното развитие, поддържане и придобиване на нови способности и самостоятелност на деца и младежи с различен вид и степен на увреждане, както и подкрепа на деца и лица от различни рискови групи чрез целенасочени дейности за интеграция и превенция на социалното изключване.

Център за социална рехабилитация и интеграция се управлява от Община Бургас, като делегирана от държавата дейност, и е с капацитет 20 места.

Социалната услуга включва разнообразни консултативни, терапевтични и рехабилитационни дейности, насочени към създаване, поддържане и разширяване на социалните умения, както и обучение за  водене на самостоятелен начин на живот.

Потребители на социална услуга ЦСРИ са:

- Деца  от 0 до 18 г. и младежи от 18 до 35 г. с различен вид и степен на увреждане живеещи в Центрове за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в Община Бургас.

- Младежи от 18 до 35 г. с различен вид и степен на увреждане живеещи в Защитени жилища за хора с увреждания в Община Бургас.

- Деца от 0 до 18 г. и младежи от 18 до 35 г. с различен вид и степен на увреждане, отглеждани в семейна среда, живеещи на територията на Община Бургас.

 

Адрес: 8001, гр. Бургас, ул. "Сан Стефано"№32

Телефон: 056/831336

GSM: 0879 656630 Таня Колева- управител на ЦСРИ

e-mail: ksuds_bs@abv.bg 

Фейсбук: Цсри Сан Стефано

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2947 последна промяна: 16:08:06, 03 декември 2018