Отбелязването на китайската нова година в Бургас продължава с детската изложба „Мечти за Европа и Китай“

петък, 08 февруари 2019
Публикувано от: Стефан Минчев

Бургаските събития, посветени на китайската нова година, продължават с втората изложба от празничната програма. Тя ще бъде открита утре, от 10:30 часа, в Младежки културен център, и ще представи неповторимия талант на бургаските деца, участници в конкурса за детска рисунка "Мечти за Европа и Китай".

Община Бургас получи покана за участие от Посолството на Република България в Пекин през лятото на миналата година. Конкурсът пожъна изключителен успех, като общият брой на подадените рисунки бе 248. Всяка от тях беше изпратена дигитално до Китай за включване в съвместната изложба на китайски и бургаски деца, а участниците получиха сертификат и сувенир.

До края на месец февруари жители и гости на Бургас ще могат да видят произведенията изложени във фоайето на МКЦ. Изложбата ще бъде открита с музикална програма и уъркшоп по китайски занаяти, за който специално в Бургас ще пристигнат преподаватели-доброволци от Институт "Конфуций". Специални изненади очакват всеки посетител, сред които и анимационна кино прожекция.

Очакваме всички талантливи художници на изложбата, както и малки и големи любители на китайската култура, за да съпреживеем заедно един незабравим празник на изкуствата и да отбележим вълнуващо настъпващата нова китайска 2019 - година на Земния Глиган!

Събитието се организира с любезната подкрепа на Институт "Конфуций" при Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий" и ще протече при вход свободен.

 

Инфо за конкурса:

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/34139

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/35800

 

Фейсбук страница на събитието:

https://www.facebook.com/events/1415043168634399/.

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1341 последна промяна: 12:12:09, 11 февруари 2019