В читалището на „Рудник“ ще се проведе семинар на тема „Развитие на потенциала на малките населени места и квартали“

петък, 22 февруари 2019
Публикувано от: Стефан Минчев

НЧ "Възраждане-1927" - кв. "Рудник", в партньорство със сдружение за неформално образование "ФАР" - гр. Бургас, организира семинар на тема: "Развитие на потенциала на малките населени места и квартали".

Събитието ще се състои на 23.02.2019 г., от 9.30 ч., в читалището.

С цел да се достигне до населението в малки райони, като индиректна целева група, новия проект на Сдружение ФАР е адресиран основно към отговорни за него партньори, които ще участват в главните дейности, свързани с обмяната на опит, изграждането на капацитети и работа в мрежа. Ще бъде изработена също така структура за комуникация, която да допринесе за обмен на информация и опит, както и за бъдещите съвместни действия и ефективен лобизъм на европейско ниво.

Първото обучение по проекта цели да събере всички активни граждани, представители на различните институции, кметство, бизнес, училище, читалище, църква.

"Нека заедно да намерим мотивацията и визията за развитието на малките райони, в случая квартали, и да дадем своя принос за активиране на гражданското общество в малките райони на Европа. Нека да поставим проблеми и предизвикателства пред човешкия потенциал в малките населени места, да направим дискусия в малки групи, да потърсим фактори за развитието на човешкия потенциал. Ще  се опитаме да създадем план за реализация и ще представим резултатите.", казват организаторите.

 

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1180 последна промяна: 10:31:21, 23 февруари 2019