Ученици от две елитни гимназии ще дебатират да възможностите за образование и реализация в Бургас във Флората

четвъртък, 07 март 2019
Публикувано от: Мариета Ханджиева

Ученици от клубовете по дебати на Английска и Природоматематическа гимназии ще обсъдят възможностите за обучение и реализация, които предлага градът ни. Дискусията ще се проведе в петък в рамките на проект"Подобряване на институционалния капацитет и насърчаване на сътрудничеството за справяне с влиянието на транснационалната миграция на младежите" (YOUMIG) по програма за транснационално сътрудничество "Дунав" 2014-2020.

Учениците ще се срещнат с ментори, които са избрали да се завърнат и работят в България и са развили успешен бизнес тук.

Менторите са основна част от пилотната дейност, осъществявана съвместно с Бизнес Инкубатор - Бургас, която се състои в разработването на мерки за подпомагане на социално-икономическото развитие на Бургас. Във виртуалния инкубатор е създадена библиотека с книги на английски език за самообучение в предприемачество. Трима млади и успешни предприемачи се съгласиха да приемат ролята на ментори, като начините за контакт с тях могат да бъдат открити на страницата на Бизнес Инкубатор - Бургас, в секция "Виртуален инкубатор", "Виртуална библиотека". 

 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1816 последна промяна: 15:09:35, 16 март 2019