Продължава подготовката на благотворителния базар по повод Световния ден на социалната работа

четвъртък, 07 март 2019
Публикувано от: Димитър Шишманов
1

Усилена работа кипи по изработването на изделията, които ще бъдат представени за продажба на цветния благотворителен базар от 15 до 17 март в зала №4 на Експоцентър "Флора". Община Бургас организира събитието по повод Световния ден на социалната работа, който традиционно отбелязваме през третия вторник от месец март.

Вече е ясен и точният брой на социалните звена, които ще вземат участие в базара с ръчно изработените си шедьоври. Те са общо 20 и включват: Дом за стари хора "Цвета и Анка Върбанови", Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания № 3, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания № 4 и 5, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания "Ронкали", Защитено жилище за лица с умствена изостаналост, Защитено жилище за хора с психични разстройства, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Дневен център за деца и младежи с физически и множество увреждания "Св. Николай Чудотворец", Център за работа с деца на улицата, Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания, Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания, Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства, Домашен социален патронаж, Център за социална рехабилитация и интеграция на лица пострадали от насилие, Център за социална рехабилитация и интеграция на лица от рискови групи, Център за подкрепа на жертви на сексуално насилие "Вселена", Кризисен център за лица и деца жертва на насилие, Център за социална рехабилитация и интеграция за хора с увреждания към Сдружение "Социален център Бургас", Сдружение "Онкоболни и приятели", Социално предприятие "Нарисувай ми усмивка".

Официалното откриване ще бъде в петък - 15 март, от 11:00 часа, като ще бъде съпътствано с богата културна програма. Базарът ще предложи на посетителите пролетни сувенири, необходими вещи за дома, стилни бижута от естествени материали. Ще бъдат представени и сладки изкушения и традиционни ястия от българската кухня.

За доброто настроение на всички гости ще се погрижат самите творци от социалните звена. Гостите ще имат възможността да слушат специално подготвени музикални изпълнения и да видят модно ревю на ръчно изработени артикули дамска и детска мода. Ще бъде представена и дейността на Център за обществена подкрепа чрез изнесена приемна - възможност за всеки да получи безплатна еднократна консултация от специалист. През целия ден на разположение ще има забавна творческа работилница за деца. 

Каним ви да се включите и запознаете отблизо с дейността на специалистите, ангажирани в пряката работа с най-уязвимите хора в обществото, както и да се информираме за обхватността, достъпността, професионализма и разнообразието на социалните услуги в Бургас.

Повече информация можете да откриете на:

https://www.facebook.com/events/2222025154686732/

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/37501

 

 


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2090 последна промяна: 15:02:44, 16 март 2019