Вижте концерт-спектакъла за незабравимия Емил Димитров

вторник, 12 март 2019
Публикувано от: Радостин Рачев

Концерт-спектакъл, посветен на творчеството на българската музикална легенда Емил Димитров, ще се състои на 11 април от 19.00 часа в Културния дом на Нефтохимика. "Емил - изповед пред олтара на живота" е спектакъл на Николай Априлов по текст на Влади Априлов. Аранжиментът на песните на Емил Димитров са на Светослав Заров.

В концерта ще участват още певците Олга Михайлова - Динова, Пейо Филипов, Денислав Новев, Велин Михайлов и Орлин Цветанов. Диригент на оркестъра ще бъде Страцимир Павлов.

Песните на Емил Димитров са една цяла морална система, която за съжаление липсва в съвремието ни. Те носят изконни ценности, които са важни за всеки човек, защото историите които разказва, са много лични.
Мелодиите на Емил Димитров не са просто забавни, той не прави просто естрадна, "забавна" музика. В неговите песни винаги има послания - за приятелството, любовта, изневярата, верноста.

Нека не забравяме "Ако си дал" по стихове на Иля Велчев - няма песен, която да не носи нещо насочено към обществото. И това го прави  уникален - той никога не е търсел самоцелното създаване на някакъв хит. Може би най-силното послание е " Моя страна, моя България", която освен, че е обявена за песен на столетието е и неофициален химн на българите навсякъде по света.

В спектакъла, който предлага актьорът Николай Априлов коректно, без излишни сензации, разказва етапни моменти от детството, възхода и кариерата, трудните години и още много любопитни факти и събития от живота на Звездата. Разказът е занимателен, атрактивен, предизвикателен, но и разгърнат на философска основа. Събужда доста изводи за смисъла на живота, за избора на място под слънцето, за сложните връзки, зависимости и взаимодействия на артиста. Зрителите остават впечатлени от силно изразения темперамент на Априлов, от умелото боравене с гласа, от горещината на чувствата, от похвалното потъване в кожата на легендарния Емил.

Съществено място в спектакъла имат най-големите хитове на певеца. Съвсем естествено е огнено темпераментните и неудържимо жизнени Страцимир Павлов - пиано и Орлин Цветанов - цигулка да се пристрастят към музиката на Емил. Тази мощна музикална сила, омагьосва публиката, запазва цялата прелест на познатите песни, но едновременно с  това внася промени в тяхната постройка и особено в тяхната ритмика.

Певците Пейо Филипов, Велин Михайлов, Денислав Новев и Олга Михайлова - Динова проникват с изпълненията си в явните, но и в невидимите пластове на човешката душевност.

Емил Димитров и днес ни привлича с таланта да влиза в дълбочината на човешките преживявания  и да стига до дъното, чрез песните си.

Билети за концерта "Емил - изповед пред олтара на живота" можете да закупите на касата на НХК.

 

За повече информация: тел: 0894/898 098

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1387 последна промяна: 14:20:47, 16 март 2019