В Деня на водата посетете седмото издание на „Воден отпечатък“ в „Акве Калиде“

сряда, 20 март 2019
Публикувано от: Радостин Рачев

Седмото издание на еко инициативата "Воден отпечатък" ще се проведе на 22 март, Световния ден на водата, от 14.00 часа в туристически комплекс "Акве Калиде". За четвърта поредна година 50 деца СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Бургас и техните ръководители ще представят пред публика едномесечната си работа в специално подготвени еко дневници, картички и постери на тема "Вода за всеки".

Репродукции на постери и картички, рисувани от децата на Бургас, ще бъдат експонирани в сградата на Община Бургас, в туристическите информационни центрове до Часовника и Автогара Юг, ТК "Акве Калиде", РИОСВ, ЦАУ "Изгрев", "Победа" АД, СУ "Св. Св. Кирил и Методий" и НЧ "Изгрев 1909".

С оригиналите на рисунките на тема "Вода за всеки" на 22 март ще бъде открита изложба в ТК "Акве Калиде". В празника в ТК "Акве Калиде" ще участват и ученици от ПГЕЕ "Константин Фотинов", които ще представят макети на робота R2-D2 и воден часовник.

В инициативата "Воден отпечатък" тази година се включиха и децата от българското училище в Братислава.

Събитието се организира от Народно читалище "Изгрев 1909" - Бургас, с подкрепата ЦАУ "Изгрев", "Победа" АД, ТК "Акве Калиде", ОП "Туризъм" и РИОСВ- Бургас.

Повече за събитието може да видите на: http://www.worldwaterday.org/events-map/

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1894 последна промяна: 16:15:11, 20 март 2019