Нова маркировка улеснява достъпа на хора с увреждания до обществени места

петък, 22 март 2019
Публикувано от: Димитър Шишманов
1

В навечерието на активния летен туристически сезон Община Бургас реализирана поредната мярка, която ще е в помощ на хората в неравностойно положение да имат достъп до знакови места в града.

В морската градина вече са обозначени два маршрута, осигуряващи лесно и безопасно придвижване на хора с намалена подвижност. Те са маркирани с международния знак за хора с увреждания и стрелка, която указва посоката към даден обект. Единият маршрут указва най-удобния път до КЦ "Морско казино", Моста и Магазия 1.

Вторият ще помага на хората с двигателни проблеми как да се придвижват от автобусната спирка на ул. "Константин Величков" до плажната ивица, Фестивала на пясъчните фигури или крайбрежната алея към солниците.

Инициативата е своеобразно продължение на вече реализираните мерки осигуряване на достъп до пешеходните пространства и в интегрирания градски транспорт.

Хората, които се придвижват на количка или пък страдат от намалено зрение, често изпитват затруднения, когато са на непознато място. Затова в изискванията към оформянето на обществени пространства е предвидено да се поставя международният знак за хора с увреждания. Индикацията се поставя по продължението на достъпните маршрути, свързващи отделните елементи на градската среда.

Осигуряването на достъпна среда за всички е една от предпоставките за формирането на модерен, качествен и устойчив туристически продукт.

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2298 последна промяна: 09:34:15, 25 март 2019