Филмите “Ага” и “Зелена книга” са носителите на “Сребриста чайка”

събота, 23 март 2019
Публикувано от: Димитър Шишманов
1

Филмите "Ага" и "Зелена книга" са носителите на наградата "Сребриста чайка" на Община Бургас от 17-то издание на "София филм фест на брега".

Призовете бяха връчени от зам.-кмета д-р Лорис Мануелян по време на заключителната вечер на фестивала в кино "АБ" на ДТ "Адриана Будевска".

Българо-германската продукция "Ага" на режисьора Милко Лазаров получи наградата на журито.

Втората статуетка "Сребриста чайка", която се присъжда след гласуване на публиката, отиде при филма "Зелена книга". Лентата на режисьора Питър Фарели е носител на три награди "Оскар" и стана фаворит на зрителите още от самото начало на фестивала.

За втора поредна година младежко жури оценява късометражните филми във фестивала от програмата "Джеймисън". То присъди наградата от името на областния управител Вълчо Чолаков - златен плакет и грамота, на филма "Пипнах те".

От миналата година се връчва и награда, учредена от "Зонта клуб" - Бургас. Тя се присъжда от голямото жури с председател проф. Георги Дюлгеров. Чек на стойност 1000 лева бе връчен на Ради Стоянов за филма "XVII".

"Имайки предвид качеството на програмата и нивото на гостите, смятам, че това е може би най-добрият фестивал, който сме правили", каза по време на церемонията директорът на "София филм фест" Стефан Китанов.

"Това беше един от най-добрите фестивали, с много силно представяне на българското кино. В него присъстваше и един филм, получил признание на световно ниво. Именно той беше отличен от бургаската публика, което показва, че тя е на световно ниво", коментира д-р Лорис Мануелян при връчването на наградите.

 

 

 

 

 

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2284 последна промяна: 09:31:08, 25 март 2019