Над 1450 деца участваха в състезанието „Обичам те, българска реч“ на ОУ „Елин Пелин“

понеделник, 25 март 2019
Публикувано от: Димитър Шишманов
1

Над 1450 ученици се включиха в тазгодишното издание на единственото по рода си в Бургаска област състезания по български език и литература "Обичам те, българска реч". Негов организатор е ОУ "Елин Пелин". Надпреварата се провежда вече 20 години, като това е нейното юбилейно издание.

 

Най-малките участници в състезанието бяха деца в първи клас. В рамките на два астрономически часа те решаваха граматически задачи, свързани с изучавания по учебната програма материал.

Учениците от втори до шести клас трябваше да се справят с тестовите задачи по български език и да покажат умения в създаването на текст.

Най-многобройните участници в надпреварата бяха седмокласниците. За тях състезанието е проверка на знанията и уменията преди Национално външно оценяване.

Резултатите от състезанието ще бъдат обявени на 15 април в сайта на ОУ "Елин Пелин". Награждаването на победителите ще се проведе на 10 май в актовата зала на училището.

Състезанието има за цел да даде възможност на учениците да покажат своите знания и творчески умения в областта на граматиката и литературата. Другата цел на организаторите е да възпитават у децата любов към българския език и четенето.

 

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2176 последна промяна: 17:58:06, 25 март 2019