„Активна ваканция" стартира в понеделник

сряда, 27 март 2019
Публикувано от: Мариета Ханджиева

Новата инициатива "Активна ваканция" на Дирекция "Младежки дейности" към Община Бургас стартира в понеделник - 1 април. Всички записани участници трябва да са в двора на ПГСАГ "Кольо Фичето" в 8:30 ч. Всяко дете  трябва да си носи: шише с вода; несесер с материали за писане, рисуване + тетрадка и екип за преобличане. Обядът е осигурен от организаторите. Всеки родител на участника ще попълни формуляр на място.

Заниманията  от "Активна ваканция" продължават до  17:00ч., когато участниците могат да се вземат.

"Активна ваканция" включва четене на любима книга, занимания по     английски език, баскетбол, волейбол, хип-хоп, театър, готварство и много игри на открито очакват всички деца.

Ваканцията е насочена към деца от 6 до 12-годишна възраст, като има за цел да насърчи тяхната активност в занимания с различен характер. Спортните занимания са включени с цел подобряване на двигателните им умения, четенето на любима книга за засилване на концентрацията и развиване на въображението, артистичните часове за разгръщане на творческия потенциал, готварството с цел насърчаване на здравословни навици на хранене.

Идеята е чрез интерактивните занимания да се подпомогне всестранното развитие на децата. В програмата на ваканцията е заложено обучението чрез пример. Участниците ще играят различни игри, ще се обучават в спортове и ще се движат активно. Това ще подобри комуникацията помежду им, спазването на правила, отборните цели и задачи.

Децата ще са разделени на три групи спрямо възрастта: 6 - 8 години, 9 - 10 години и 11 - 12 години. Със всяка група ще работи специалист и екип доброволци, които са част от програмата "Активни и здрави".

"Активна ваканция" ще се проведе в ПГСАГ "Кольо Фичето" от 1 до 5 април.

Проявата е част от програмата  "Активни и здрави" на Дирекция "Младежки дейности" към Община Бургас. 

 

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2473 последна промяна: 14:41:16, 27 март 2019