Грации от 11 държави ще вземат участие в Международния турнир „Жулиета Шишманова"

сряда, 27 март 2019
Публикувано от: Мариета Ханджиева

150 грации от 11 държави ще вземат участие в Международния турнир по художествена гимнастика "Жулиета Шишманова". Участничките, които ще се борят за призовите места са от Италия, Русия, Люксембург, САЩ, Испания, Южна Африка, Чили, Великобритания, Литва, Египет и България.

Престижното състезание ще се проведе заедно с 12- то издание на турнира по художествена гимнастика "Приятели на Бургас" от 28 до 30 март в зала "Младост". Откриването е утре в 15.30 часа.

Главен съдия ще бъде Мария Гигова.

"Провеждането на международния турнир ще увеличи шансовете ни за домакинство ва Европейското първенство по художествена гимнастика през 2021 г.", заяви на пресконференция  по повод провеждането на турнира зам.-кметът по здравеопазване, спорт и социални дейности д-р Лорис Мануелян.

Специални гости на първото издание на международния турнир ще бъдат дъщерята и внучката на Жулиета Шишманова.

В пресконференцията взеха участие Ани Бошева, председател на клуб по художествена гимнастика "Черноморец" Ани Бошева, Рада Вражева, заместник главен съдия на състезанието, Веселина Деведжиева, началник отдел "Спорт" и почетния президент на клуб "Черноморец" Васил Стоянов.

Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2140 последна промяна: 09:34:30, 28 март 2019