Стартира Международният турнир по художествена гимнастика „Жулиета Шишманова“

четвъртък, 28 март 2019
Публикувано от: Димитър Шишманов
1

Със специална церемония в спортна зала "Младост" бе открит Международният турнир по художествена гимнастика "Жулиета Шишманова". 150 грации от Италия, Русия, Люксембург, САЩ, Испания, Южна Африка, Чили, Великобритания, Литва, Египет и България ще премерят сили за призовите места в надпреварата. Главен съдия на турнира е Мария Гигова.

 

"Всички пазим в сърцата си името на Жулиета Шишманова, защото тя е великата българска треньорка, която постави основите на българската художествена гимнастика като школа от световен мащаб. Тази школа беше призната от всички световни сили още на първото световно първенство, на което Жулиета се яви като треньор. Благодаря на всички участници, които са тук. Благодаря за това, че уважихте организаторите на този прекрасен турнир и нека тази традиция да продължи", каза Мария Гигова при откриване на надпреварата.

"В Бургас в момента е събран елитът на художествената гимнастика и бургазлии ще имат възможността да видят невероятната игра на ансамблите. Най-важното за нас е да запазим красотата на този спорт и да я предадем на поколенията след нас", каза зам.-кметът д-р Лорис Мануелян.

Международният турнир "Жулиета Шишманова" продължава до 30 март. Едновременно с него се провежда 12-то издание на състезанието по художествена гимнастика "Приятели на Бургас".

 

 

Още снимки


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 1838 последна промяна: 10:01:30, 01 април 2019