Кметът връчи грамоти на възпитаници на английската и руска гимназия за участието им в програмата „Преведи Бургас"

петък, 29 март 2019
Публикувано от: Мариета Ханджиева

Кметът Димитър Николов връчи грамоти на възпитаници на АЕГ "Гео Милев" и ПГЧЕ "Васил Лавски" за участието им в общинска програма "Преведи Бургас". В продължение на 1 месец ученици от двете елитни гимназии превеждат най-важните събития от сайта на Община Бургас.

На срещата присъства и зам.-кметът по образувание и култура Йорданка Ананиева, която координира проекта.

Целта на програмата е възпитаниците на елитните гимназии да направят първи стъпки в професионалната си реализация, а чужденците, които не владеят български, да са информирани за случващото се в града. Техният пръв ангажимент е да превеждат новинарската секция в сайта на администрацията, съответно на английски и руски език.

Всички кандидати, които участват в съвместния проект, ще получават награди от финансов характер, осигурени от Община Бургас.

Освен на отличната си езикова подготовка, учениците ще могат да разчитат и на професионалната редакция на свои преподаватели, ангажирани с проекта.

Идеята е в перспектива да се разкрият и други възможности за реализация на възпитаници на бургаски гимназии в рамките на различни инициативи на Общината.

 

 


Последни новини

Всички новини
свали като pdf разглеждания: 2729 последна промяна: 12:00:02, 01 април 2019